Rusya: “Sızıntı bölgesi, ABD istihbaratının kontrolünde”

Rusya: “Sızıntı bölgesi, ABD istihbaratının kontrolünde”
Rusya Dışişleri Bakanlığı, Kuzey Akım 1 ve Kuzey Akım 2 boru hatlarındaki sızıntının bulunduğu bölgenin ABD istihbaratı tarafından kontrol edildiğini söyledi.Rusya’ya ait Kuzey Akım 1 ve Kuzey Akım 2 boru hatlarındaki...

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Kuzey Akım 1 ve Kuzey Akım 2 boru hatlarındaki sızıntının bulunduğu bölgenin ABD istihbaratı tarafından kontrol edildiğini söyledi.

Rusya’ya ait Kuzey Akım 1 ve Kuzey Akım 2 boru hatlarındaki birden fazla sızıntı üzerine Avrupa Birliği ve NATO, söz konusu sızıntının bir ‘sabotaj’ nedeniyle gerçekleştiğine dair işaretler olduğunu açıklamıştı.

Rus haber ajansı RIA Novosti’nin aktardığına göre ise Rusya Dışişleri Bakanlığı, söz konusu sızıntıların olduğu bölgelerin ABD istihbaratı kontrolünde olduğunu söyledi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da hasarların meydana geldiği bölgelerde Rus savaş gemilerinin faaliyet gösterdiğine yönelik iddialara tepki gösterdi. Peskov, “Orada NATO ülkelerine ait çok daha fazla uçak, gemi ve diğer deniz araçları tespit edildi. Bu nedenle, bunlar tamamen aptalca, taraflı haberler” dedi.