“Rusya, Ukrayna’yı işgal edecek” iddiası

“Rusya, Ukrayna’yı işgal edecek” iddiası
ABD istihbaratı tarafından hazırlandığı savunulan bir rapora göre Rusya, Ukrayna'nın işgali için farklı cephelerden 175 bin askerle ülkeye giriş yapabilecek şekilde planlama yapıyor.The Washington Post'a konuşan bir ABD yönetimi...

ABD istihbaratı tarafından hazırlandığı savunulan bir rapora göre Rusya, Ukrayna'nın işgali için farklı cephelerden 175 bin askerle ülkeye giriş yapabilecek şekilde planlama yapıyor.

The Washington Post'a konuşan bir ABD yönetimi yetkilisine göre Rusya, Ukrayna'ya girme emrini 2022'nin ilk aylarında verebilir. Raporda yer alan uydu görüntülerine göre Rus güçleri şu anda Ukrayna sınırının yakınlarında 4 farklı lokasyonda toplanıyor. Bölgelere şu ana kadar 50 taktik grubu, yakın zamanda da tanklar ve ağır toplar gönderildiği ifade edildi. 

Washington ve Kiev, Rusya'nın Ukrayna sınırı yakınlarına asker yığınağı yaptığını ve ülkeyi işgale hazırlandığını iddia ediyor. Moskova ise bu iddiaları reddediyor.

BIDEN: KIRMIZI ÇİZGİ TANIMAM

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal edebileceğine dair endişeler artışa geçerken yaptığı açıklamada, Moskova'nın "kırmızı çizgilerini" kabul etmeyeceklerini söyledi. Biden, Rusya'nın komşusunu işgal etmesini "çok ama çok zorlaştıracaklarını" da ekledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Biden arasında bu hafta gerilimi azaltacak bir telefon görüşmesi yapılması planlanıyor. Biden, mevkidaşıyla görüşmesinin uzun sürmesini beklediğini ve kimsenin kırmızı çizgilerini kabul etmeyeceğini söyledi. Biden, ABD'nin hangi adımları atmayı planladığını ise açıklamadı.