Rusya ve Suriye Türkiye sınırında

Son Güncellenme Tarihi: Temmuz 26, 2022 / 07:36

Rus medyası, son haftalarda hareketliliğin devam ettiği Suriye’de Şam ve Moskova yönetimlerinin Türkiye’ye karşı ortak hareket ettiğini yazdı.

Omurgasını terör örgütü PKK/PYD/YPG’nin oluşturduğu ve ABD’nin desteklediği Suriye Demokratik Güçleri’nin Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’la iş birliği yapma kararı aldığı günlerde Şam yönetimi ile Moskova yönetiminin Suriye’de yeni üsler kurduğu ortaya çıktı.

Sputnik’e konuşan yetkililer, Suriye’nin kuzeyindeki Rakka’da Rusya ve Suriye’nin ortak 3 yeni askeri üs inşa ettiğini açıkladı. Yetkililer bu askeri üslerin M-4 otoyoluna yakın olduğunu da dile getirdi.

Bu askeri üslerle ilgili, “Rus güçlerinin desteklediği Suriye, Rakka’nın kuzeyine Türkiye’nin olası bir operasyonuna karşı yeni ekipmanların olduğu yeni üsler yaptı” yorumunu yaptı. Rus medyasına konuşan kaynaklar Suriye ve Rusya’nın M-4 otoyoluna odaklandığını ve Suriye ordusunun başka üsler yapmaya da hazırlandığını öne sürdü.

Kaynaklar, “Suriye ordusunun yanı sıra Rusya güçleri de Türk askerinin olası bir operasyonu karşısında üslerin yakınına yeni askeri ekipmanlar getirdi” ifadesini kullandı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top