Rusya yavaşlattı Türkiye sırada

Rusya yavaşlattı Türkiye sırada
Rusya, ABD merkezli sosyal medya platformu Twitter’ın hızını yavaşlattı. Moskova›da bulunan Rus medya denetleme kurumu Roskomnadzor’dan yapılan açıklamada, hız yavaşlatma kararının, yasaklanmış içeriklerin yayından kaldırılmadığı...

Rusya, ABD merkezli sosyal medya platformu Twitter’ın hızını yavaşlattı. Moskova›da bulunan Rus medya denetleme kurumu Roskomnadzor’dan yapılan açıklamada, hız yavaşlatma kararının, yasaklanmış içeriklerin yayından kaldırılmadığı gerekçesiyle alındığı duyuruldu.
Açıklamada, Twitter’in 2017’den bu yana çok kez uyarılmasına rağmen çocuk pornografisi materyalleri veya reşit olmayanları intihara teşvik edici unsurlar barındıran 3 bin 100’den fazla içeriği silmediği ifade edildi. Rusya, Twitter’ın söz konusu talepleri yerine getirmemesi halinde yaptırımların genişletileceği uyarısında bulunuldu. Buna göre Twitter’a erişimin tamamen bloke edilmesi de mümkün olabilecek.
TÜRKİYE’DE DE YAVAŞLATILABİLİR
Geçen yıl hayata geçirilen sosyal medya düzenlemesi ile Twitter, YouTube, WhatsApp, Instagram ve Facebook gibi sağlayıcılara, Türkiye’de temsilci bildirme zorunluluğu gelmişti. Ancak birçok platform temsilci atayacağını açıklarken, Twitter henüz bu konuda somut bir adım atmadı. Aylar geçmesine rağmen temsilci bildiriminde bulunmayan Twitter’a yeni bir ceza daha gelecek. Nisan ayı ile birlikte, platformun bant genişliği yüzde 50 oranında daraltılacak. Bu durumda Twitter’ın hızı yüzde 50 oranında yavaşlayacak.