Rusya, yıkımının hesabını açıkladı

Rusya, yıkımının hesabını açıkladı
Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Igor Konaşenkov, Ukrayna’ya yapılan saldırının bilançosunu açıkladı. Konaşenkov, toplam 1612 askeri altyapı tesisinin imha edildiğini belirtti ancak şehirlere yapılan saldırılar ile sivil...

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Igor Konaşenkov, Ukrayna’ya yapılan saldırının bilançosunu açıkladı. Konaşenkov, toplam 1612 askeri altyapı tesisinin imha edildiğini belirtti ancak şehirlere yapılan saldırılar ile sivil kayıplarına ilişkin bir bilgi vermedi.

Konaşenkov, Rus ordusunun Ukrayna’da ilerlemeye devam ettiğini, Mariupol kenti etrafındaki kuşatma çemberinin daraldığını söyledi.

Konaşenkov, “Rus askeri güçleri, Balakliya kentinin yanı sıra Vinogradnaya, Sartaka, Vodyanoe, Çistopolye, Novopoltavka yerleşim birimlerini kontrol altına aldı” dedi.

Konaşenkov, “Operasyonun başlamasından bu yana toplam 1612 askeri altyapı tesisi imha edildi. Bunların arasında Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’ne ait 62 komuta ve iletişim merkezi, 39 ‘S-300’ hava savunma sistemi, ‘Buk M-1’ ve ‘Osa’, 52 radar istasyonu bulunuyor” ifadelerini kullandı.

Konaşenkov, Ukrayna ordusuna ait toplam 62 uçak, 606 tank ve zırhlı araç, 67 çok namlulu roketatar, 227 havan topçusu, 405 özel askeri araç ve 53 insansız hava aracının (İHA) imha edildiği bilgisini paylaştı.