Rusya’da geri çekilme tepkisi: Çıplak ayakla cepheye gönderin

Rusya’da geri çekilme tepkisi: Çıplak ayakla cepheye gönderin
Ukrayna'nın 4 bölgesini ilhak etme kararıyla dünyada tepki çeken Rusya'nın Donetsk’in stratejik Lyman kentinden geri çekilmesi Rusya içinde orduya tepkileri artırdı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yakın isimlerden oligark...

Ukrayna'nın 4 bölgesini ilhak etme kararıyla dünyada tepki çeken Rusya'nın Donetsk’in stratejik Lyman kentinden geri çekilmesi Rusya içinde orduya tepkileri artırdı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yakın isimlerden oligark Yevgeni Prigozin, Rus komutanları “Bu çöp parçalarını çıplak ayakla cepheye gönderin” sözleriyle hedef aldı.

Rusya’nın Ukrayna’nın Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson bölgelerini ilhak ettiğini açıklamasından hemen sonra Rus ordusunun Ukrayna askerlerinin kuşattığı Donetsk'in Lyman kentinden geri çekilmesi Kremlin'le müttefiklerini karşı karşıya getirdi. Rusya lideri Putin'e en yakın isimlerden biri olan ve Ukrayna'ya savaşçılarını da gönderen Çeçenistan lideri Ramazan Kadirov, Rus ordusunu “yetersizlikle” suçladı ve “Yetersiz general utancını kanla temizlemesi için cepheye gönderilmeli” dedi.

Rus paramiliter örgütü Wagner Grubu'nun arkasındaki isim olarak da tanınan oligark Yevgeni Prigozin de Rus komutanları sert sözlerle hedef alarak “Bu çöp parçalarını ellerinde silahlarla çıplak ayakla cepheye gönderin” dedi.

Rus ordusunun son dönemde sahada yaşadığı başarısızlıklar nedeniyle Savunma Bakanı Sergey Şoygu'ya ordu ve Kremlin içinde eleştirilerin arttığı belirtiliyor.