Rusya’da iletişim zorlaşacak

Rusya’da iletişim zorlaşacak
Ukrayna işgalinin ardından Rusya’daki operasyonlarını kapatmaya başlayan Batı menşeili firmalara yenileri ekleniyor. Ülkenin telekom hizmetlerinin neredeyse yarısını sağlayan Nokia ve Ericson’un yıl sonunda ülkeden ayrılmasıyla...

Ukrayna işgalinin ardından Rusya’daki operasyonlarını kapatmaya başlayan Batı menşeili firmalara yenileri ekleniyor. Ülkenin telekom hizmetlerinin neredeyse yarısını sağlayan Nokia ve Ericson’un yıl sonunda ülkeden ayrılmasıyla beraber Rusya genelinde telefon görüşmesi yapmanın bile zorlaşması bekleniyor.

Telekom ürünleri üreten Nokia ve Ericsson’un Ukrayna’yı işgal eden Rusya’dan ayrılması, uzun vadede ülkenin mobil ağlarını felce uğratarak ülke halkının günlük hayatta iletişim sorunları çekmesine neden olabilir.

YAPTIRIMLARDAN MUAF DEĞİLİZ
İsveç makamlarından yaptırım muafiyeti alan Ericsson’un finans şefi olan Carl Mellander, “Yıl sonuna kadar çalışacağız ancak o zaman yaptırımlardan muafiyetlerin süresi doluyor” dedi. Nokia CEO’su Pekka Lundmark ise, “Çıkışımız tamamlanmış olacak. Rusya’ya hiçbir şey teslim etmeyeceğiz” dedi.

Moskova’da bulunan ComNews’den Leonid Konik, “Bu durum yıllarca sürerse, kapsama alanı açısından Rus ağları, kapsama alanlarının büyük şehirler ve en zengin banliyölerle sınırlı olduğu 1990’ların sonlarına dönebilir” dedi.