Rusya’dan Batı’yı ikna videosu

Rusya’dan Batı’yı ikna videosu
Rusya, tatbikattaki askerlerinin ülkelerine geri dönmeye başladıklarını açıkladı ancak başta ABD olmak üzere Batı ülkelerini ve NATO’yu ikna edemedi.Rusya Savunma Bakanlığı, dün yasa dışı ilhak edilen Kırım’da tatbikat...

Rusya, tatbikattaki askerlerinin ülkelerine geri dönmeye başladıklarını açıkladı ancak başta ABD olmak üzere Batı ülkelerini ve NATO’yu ikna edemedi.

Rusya Savunma Bakanlığı, dün yasa dışı ilhak edilen Kırım’da tatbikat yapan askeri birliklerin daimi üslerine dönme görüntüsünü yayımladı. Görüntüde, Kırım'daki poligonlarda tatbikatları tamamlayan Güney Askeri Bölgesi birliklerinin Kerç köprüsü üzerinden üslere dönüşü yer aldı. Trenle dönüş yapan birliklere ait zırhlı araç ve tanklar görüntülendi.

Voice of America’nın haberine göre, Rus askerlerinin ortak tatbikat amacıyla bulunduğu Belarus’tan da bir açıklama geldi. Belarus Dışişleri Bakanı Vladimir Makei, Rusya ve Belarus arasında düzenlenen ve halen devam etmek olan askeri tatbikatın bitmesiyle birlikte ülkesindeki Rus askerleri ve mühimmatın çekileceğini, Belarus’ta tek Rus askeri kalmayacağını belirtti.

NATO’NUN UKRAYNA’YI REDDETMESİNİ BEKLEYECEĞİZ
Rusya’nın Viyana’daki askeri güvenlik müzakerecisi Konstantin Gavrilov da yaşanan krize ilişkin, “Rusya, NATO’nun Ukrayna’yı kendi saflarına kabul etmeyi reddettiğini resmen açıklamasında ısrarcı olacak” dedi.

KREMLİN: “BIDEN’IN İFADELERİ OLUMLU”

Kremlin ise ABD Başkanı Joe Biden’ın Ukrayna krizini yatıştırma müzakerelerine ilişkin sözlerini “olumlu” bulduklarını açıkladı. Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov gazetecilere verdiği demeçte, “ABD Başkanı’nın ciddi müzakerelere hazır olduğunu ifade etmesi olumlu” dedi.