Rusya’dan Çavuşoğlu’na yanıt: Zirve, bazı ortaklar hazır olmadığından ertelendi

Rusya’dan Çavuşoğlu’na yanıt: Zirve, bazı ortaklar hazır olmadığından ertelendi
Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Rusya, Türkiye, İran ve Suriye dışişleri bakan yardımcılarının katılacağı dörtlü görüşmenin ‘bazı ortakların hazır olmaması’ nedeniyle ertelendiğini söyledi. Dışişleri...

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Rusya, Türkiye, İran ve Suriye dışişleri bakan yardımcılarının katılacağı dörtlü görüşmenin ‘bazı ortakların hazır olmaması’ nedeniyle ertelendiğini söyledi. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dörtlü zirvenin iptal edilme gerekçesini, “Ruslar, ‘Biz bunun hazırlığını yapamadık, erteleyelim,’ dediler,” sözleriyle açıklamıştı. Ancak Bogdanov, zirvenin, Moskova’nın talebinden ziyade bazı ortakların hazır olmaması nedeniyle ertelendiğini açıkladı. Bogdanov, henüz tarihin belirlenmediğini ancak yakında yapılacağını umduğunu ifade etti.

Türkiye, Suriye, Rusya ve İran arasında dışişleri bakanları düzeyinde bir toplantı için tarih belirlemek üzere görüşmeler yürütüldüğünü söyleyen Bogdanov, “Henüz hiçbir konuda anlaşmaya varmadık. Toplantı ne kadar erken gerçekleşirse o kadar iyi olacağı fikrinden yola çıkarak hareket ediyoruz. Suriyeli, Türk ve İranlı ortaklarımızın takvimleri var. Bir tarih belirlenmemiş olsa da koordinasyonu sürdüreceğiz,” ifadelerini kullandı.