Rusya’nın önemli yöneticisi Ukrayna cephesinde

Rusya’nın önemli yöneticisi Ukrayna cephesinde
Rusya’nın en büyük bankaları arasında bulunan ve Batı’nın yaptırım uyguladığı şirketler arasında bulunan Gazprombank’ın üst düzey yöneticisi Igor Volobuev, Moskova’dan ayrıldığını ve Ukrayna güçlerine destek...

Rusya’nın en büyük bankaları arasında bulunan ve Batı’nın yaptırım uyguladığı şirketler arasında bulunan Gazprombank’ın üst düzey yöneticisi Igor Volobuev, Moskova’dan ayrıldığını ve Ukrayna güçlerine destek için savaşa katılacağını açıkladı. 

The Insider’a konuşan Ukrayna doğumlu Volobuev, 2 Mart’ta Rusya’dan ayrıldığını ve Ukrayna güçlerine katıldığını ifade etti.

Volobuev kararını, “Rusya’nın tarafında olup doğduğum yerlerin bombalanmasını izleyemezdim. Ruslar babamı, tanıdıklarımı, arkadaşlarımı öldürüyor. Babam 1 ay boyunca soğuk bir bodrum katına sığınmak zorunda kaldı. Çocukluğumdan beri tanıdığım insanlar benden utanıyordu” diyerek açıkladı.

50 yaşındaki Volobuev, Gazprombank’ın Halkla İlişkiler ekibinin bir parçası olduğunu, 33 yıllık kariyerini geride bıraktığını belirtti ve “Rusya’dan kimse ayrıldığımı bilmiyordu” diye ekledi.

Volobuev ayrıca eski Gazprombank yöneticisi Vladislav Avaev ve eski enerji devi Novatek’in üst düzey yöneticisi Sergei Protosenya’nın peş peşe cinayet-intiharlarıyla ilgili resmi açıklamaları da sorguladığını belirtti. Volobuev, Liga.net’e verdiği demeçte, “Bunların intihar olduğuna inanmıyorum” dedi ve Avaev’in ölümünün ‘çok fazla şey biliyor olabileceği için sahnelenmiş olabileceğini’ sözlerine ekledi.