Rusya’nın S400 açıklamasına dikkat çeken yorum: “AMAÇ, F-16 görüşmelerini sabote etmek”

Rusya’nın S400 açıklamasına dikkat çeken yorum: “AMAÇ, F-16 görüşmelerini sabote etmek”
Milli Savunma Bakanlığı, F-16 görüşmeleri yapmak üzere bir heyeti ABD’ye gönderdi. Görüşmelerin ardından hazırlanacak raporun, ABD Kongresi’ne sunulması bekleniyor.Görüşmelerin başladığı gün Rusya’dan, Türkiye’nin,...

Milli Savunma Bakanlığı, F-16 görüşmeleri yapmak üzere bir heyeti ABD’ye gönderdi. Görüşmelerin ardından hazırlanacak raporun, ABD Kongresi’ne sunulması bekleniyor.

Görüşmelerin başladığı gün Rusya’dan, Türkiye’nin, ikinci parti S-400 hava savunma sisteminin tedariki için bir anlaşma imzalandığı” açıklaması yapıldı.
Zamanlaması manidar olan bu açıklama ve gelişmeleri VOA’ya değerlendiren Türkiye’nin eski Washington Büyükelçisi Faruk Loğoğlu, Rusya’nın ana amacının Washington’da devam eden Türk-Amerikan F-16 görüşmelerini zora sokmak olduğunu savundu. Loğoğlu, özetle şunları söyledi:

GÖRÜŞMELERİ OLUMSUZ ETKİLEYECEK
‘‘Belli ki ana amaç F-16 görüşmelerini sabote etmek. Zira açıklamayı yapan kişi sıradan bir kişi değil, üst düzey bürokrat. Tabii açıklamalardan bizim (Türkiye’nin) de bir anlaşma imzaladığımız anlaşılıyor. Ama belli ki Rusya imzalanan sözleşmeyi olduğundan fazla gösteriyor. Rusya’dan gelen bu açıklama bir biçimde yalanlansa da F-16 tedariki görüşmelerini olumsuz etkileyecektir.’’