Rusya’nın saldırıları hız kesmiyor

Rusya’nın saldırıları hız kesmiyor
Kırım yarımadası ile tek bağlantısı olan Kerç Köprüsü’nün vurulmasına ve cephede Ukrayna ordusunun ilerlemeye başlamasına Rusya, sert karşılık vermeyi sürdürüyor. Rusya dün de Ukrayna topraklarına füze göndermeye,...

Kırım yarımadası ile tek bağlantısı olan Kerç Köprüsü’nün vurulmasına ve cephede Ukrayna ordusunun ilerlemeye başlamasına Rusya, sert karşılık vermeyi sürdürüyor. Rusya dün de Ukrayna topraklarına füze göndermeye, başta enerji olmak üzere altyapıyı imha etmeye dönük saldırına devam etti.

Ukraynalılar dün sabah da ülke genelinde çalan sirenlerle güne başladı. Ukrayna Acil Durumlar Servisi, Telegram’dan Ukraynalılara uyarı mesajı gönderdi. Mesajda, “Uyarı. Gün boyunca Ukrayna topraklarına yönelik yüksek füze saldırısı ihtimali bulunuyor. Lütfen kendi güvenliğiniz için sığınaklarda kalın, hava saldırısı sinyallerini görmezden gelmeyin” denildi.


Dünya basınına yansıyan haberlere göre, dün ilk olarak Hazar Denizi’nden Ukrayna topraklarına 10’dan fazla füze fırlatıldı.

Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Dzheppar, Zaporijya’da 15 patlama kaydedildiğini açıkladı. Dzheppar, Twitter hesabında yaptığı açıklamada “Rusya terörü Zaporijya’daki altyapı tesislerini roketlerle vurdu. Bir eğitim ve bir sağlık kurumunun yanı sıra sivil konutları hedef aldı” dedi.

Başkent Kiev’de de hava savunma sistemi tarafından aralıklı olarak iki füzenin düşürüldüğü bildirildi. Ukrayna basını Vinnitsiya bölgesinde 3 patlamanın olduğunu bildirdi. Rusya, Ukrayna’nın batısında yer alan Lviv kentinde kritik altyapılara füze saldırısını da sürdürdü. Enerji tesisinin vurulduğu Lviv’in bir bölümünde elektrikler kesildi.