Rusya’yı telaş sardı

Rusya’yı telaş sardı
Moskova Devlet Üniversitesi’nden Doçent İkbal Dürür, son dönemde Rusya’da yönetimin Türkiye’de iktidarın değişeceği ihtimalini gözettiğini, Rusya ile iş yapan Türk firmalarıyla temasa geçerek iktidar değişikliği durumunda...

Moskova Devlet Üniversitesi’nden Doçent İkbal Dürür, son dönemde Rusya’da yönetimin Türkiye’de iktidarın değişeceği ihtimalini gözettiğini, Rusya ile iş yapan Türk firmalarıyla temasa geçerek iktidar değişikliği durumunda yatırımların ne olacağını sorduklarını bildirdi.

KRT’de yayınlanan Bidebunuizle programında Yavuz Oğhan’ın konuğu olan Dürer, bu konuyla ilgili özetle şu açıklamayı yaptı:

TEYİT EDİLMİŞ BİLGİ
“Moskova, Türkiye’de iktidar değişikliği olma olasılığından çok rahatsız. Böyle bir şeye ihtimal vermiyorlardı son iki güne kadar. İlginç bir gelişme oldu. Büyük Türk firmalarından bazılarına, Rus devlet bankası ile büyük Rus bankaları, telefonlar açtılar. Bu teyit edilmiş bir bilgi. Şu soruları soruyorlar; ‘Türkiye’de iktidar değişikliği olabilir, böyle bir ihtimal görüyoruz, bu sizin Rusya’ya yatırım planlarında değişikliğe neden olur mu?’ Bu görüş alışverişi çok önemli.

RUSYA’NIN BAKIŞ AÇISI DEĞİŞİYOR
Rusya’daki genel kanı, şu anki var olan iktidarın her durumda devam edeceğiydi ama son zamanlarda bu görüş değişiyor. Rusya, çok endişeli. Türkiye’deki kamuoyu yoklamalarını izliyorlar ya da farklı yerlerden bilgiler almışlar. Rusya’nın da bakış açısı değişiyor, bundan sonraki süreçte değişiklik olursa seçim sonucu ilişkilerin artık kurumlar üzerinden yürütülmesine yönelik hazırlık yapıyorlar, bu telefon da bunun küçük bir göstergesi.”