S-400 sürprizi 2. parti yolda

S-400 sürprizi 2. parti yolda
Türkiye’nin Rusya’dan satın aldığı S-400 hava savunma sistemiyle ilgili kritik bir açıklama geldi. Sputnik’in Tass haber ajansından aktardığına göre Rusya’nın askeri ihracat şirketi Rosoboronexport’un CEO’su Alexander...

Türkiye’nin Rusya’dan satın aldığı S-400 hava savunma sistemiyle ilgili kritik bir açıklama geldi. Sputnik’in Tass haber ajansından aktardığına göre Rusya’nın askeri ihracat şirketi Rosoboronexport’un CEO’su Alexander Mikheyev, Türkiye ve Rusya arasındaki yeni anlaşmada sona yaklaşıldığını söyledi.
Mikheyev, “Projeyi önümüzdeki aylarda tamamlamayı bekliyoruz. Son görüşmeler yürütülüyor. Bir finansal model oluşturuldu. Proje içinde teknik iş birliği programı da yer alacak” ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin S-400 satın almasına karşı çıkan ABD, bu sisteminin NATO sistemleriyle uygun olmamasını gerekçe göstererek Ankara’yı uyarmıştı. Vazgeçmemesi üzerine ABD, Türkiye’yi F-35 programından çıkarmıştı. Türkiye ve Rusya, 2.5 milyar dolarlık S-400 anlaşmasını 2017’de imzalamış, Haziran 2019’da da hava savunma sistemleri Türkiye’ye nakledilmişti. Sistemler şu an kapalı tutuluyor.