S-400’ler ABD’yi Tatmin Etmek İçin mi Depoda Bekletiliyor

S-400’ler ABD’yi Tatmin Etmek İçin mi Depoda Bekletiliyor
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Kırşehir 1. Olağan İl Kongresinde konuştu. Burada gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Davutoğlu, New York’taki BM Zirvesi’nin ardından Türkiye’ye dönen Cumhurbaşkanı Recep...

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Kırşehir 1. Olağan İl Kongresinde konuştu. Burada gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Davutoğlu, New York’taki BM Zirvesi’nin ardından Türkiye’ye dönen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın S-400 açıklamalarına tepki gösterdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amerikan CBS televizyonuna verdiği röportajda, “Türkiye daha fazla S-400 sistemi satın alacak mı?” sorusuna, “Gelecekte ne tür savunma sistemleri aldığımıza, hangi ülkeden, hangi seviyeden aldığımıza kimse müdahale edemeyecek. Buna kimse karışamaz. Bu kararları sadece biz veririz.” sözleriyle karşılık vermişti.
Davutoğlu, Erdoğan’ın ‘S-400’leri gerekirse başka yerden alırız; kimse karışamaz’ şeklindeki sözlerine karşılık, ‘’Biden ile S-400 görüşmesinin ardından Türkiye’ye dönen Erdoğan ‘Türkiye istediği ülkeden istediği silahı alır’ dedi. Bu doğru Türkiye bağımsız bir ülkedir; ama eğer milyarlarca dolar verilecekse S-400’lerin birinci paketi nerede onu açıkla. Birinci S-400 paketleri Amerika’yı tatmin etmek için depoda bekletiliyorsa ve bu yüzden Putin ile masaya oturulacaksa böyle şey olmaz. S-400’lerin birinci paketleri nereye konuşlandı? Hangi bölgeyi koruyor? Sayın Putin ile bu yüzden görüşüyorsanız böyle diplomasi olmaz’’ dedi.