SAADET HEYECANLI

SAADET HEYECANLI
Ayasofya’nın ibadete açılmasına ilişkin olarak konuşan Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Abdullah Sevim, Danıştay kararını beklemeden Ayasofya’nın açılmasını, ilk namazı da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kıldırmasını...

Ayasofya’nın ibadete açılmasına ilişkin olarak konuşan Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Abdullah Sevim, Danıştay kararını beklemeden Ayasofya’nın açılmasını, ilk namazı da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kıldırmasını söyledi.
Ayasofya’da saf tutcakları günü heyecanla beklediklerini söyleyen Sevim, herkesin ibadete açılması konusunda uzlaştığını zaman kaybedilmemesi gerektiğini belirtti. Sosyal medyadan açıklama yapan Sevim şu ifadeleri kullandı:
“Danıştay kararını beklemeye gerek de yok! İster TBMM eliyle, isterse Bakanlar Kurulu kararıyla olsun bu süreç olumlu bir şekilde sona erdirilmeli. Siyaset üstü bu mesele kısır siyasi çekişmelere alet edilmemeli.
17 yıldır Ayasofya’nın ibadete açılması ile ilgili tek bir müsbet adım atmak şöyle dursun, kültürel çalışma adı altında hristiyan teolojisinde serafim olarak tabir edilen, melek tasvirlerinden birinin mozaik yüzünü ortaya çıkarmakla övünen iktidar, artık vicdanlara kulak vermeli, hamaset yerine somut adımlar atmalı.
Buradan çağrıda bulunuyorum. Ayasofya açılsın da kim açarsa açsın! Ayasofya açılsın da neden açılırsa açılsın. Abdestimizi aldık bekliyoruz. Buyursun ilk namazı da Cumhurbaşkanı Erdoğan kıldırsın.”