Saadet lideri ‘CHP ile işbirliği’ eleştirilerine yanıt verdi: Hadi oradan sahtekar

Son Güncellenme Tarihi: Haziran 20, 2022 / 09:49

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu partisinin Konak ilçe kongresine konuştu. İktidarın sorunları çözemediğini vurgulayan Karamollaoğlu bu durumu Erdoğan ve AK Parti’deki değişime bağladı. Saadet lideri, “19 yıl önce, 15 yıl önce Sayın Cumhurbaşkanı ve arkadaşlarının bir ülkenin yönetimi ile ilgili prensipleri ne idi dinleyelim, bugün söyledikleriyle ne kadar çeliştiğini görelim. İnsanlar, bu kadar çelişkinin içine girdiğinde pusulayı kaybetmişler demektir. Prensipleri kalmamış. Bir hedefleri var; ne pahasına olsun iktidarda kalabilme. Başka bir şey düşünmüyorlar” dedi.

Kendilerine yönelik, “CHP ile bir araya nasıl gelirsiniz, Erbakan Hoca hayatta olsa sizi lanetlerdi” biçimindeki eleştirileri hatırlatan Saadet lideri, Erbakan’ın CHP ile kurduğu koalisyon hükümetini hatırlattı. Karamollaoğlu, “Hadi oradan sahtekar! Nasıl görmüyorsun bunu? Biz, prensiplerimizden taviz vermeyiz ama uzlaşmayı da biliriz. Bir dağa tırmanıyorsanız zorluk vardır. Sizinle beraber birileri varsa elbette destek verirsiniz. Bu yol çetrefilli, kolay bir yol değil” ifadelerini kullandı.

Temel Karamollaoğlu ekonomide yaşanan sıkıntıları değerlendirirken Erdoğan’ı eleştirdi, “Bilmemek, çok önemli bir eksiklik. Daha önemlisi, bilmediğini bilmemek. ‘Ben ekonomiyi bilirim’ deyip ekonomiyi bilmemek bir gaflettir. ‘Birkaç ay içinde problemleri nasıl çözeceğim, bu işin erbabıyım’ dediler. Ne oldu? Türkiye, böyle bir duruma tarihinde düşmedi. Merkez Bankası’nın kasası delindi. Açığı kapatamıyorlar. Hiçbir şeye güçleri yetmiyor” dedi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top