SAADET’ten ‘elektrik çarpmış mahalleli’ ile zam protestosu

SAADET’ten ‘elektrik çarpmış mahalleli’ ile zam protestosu
Saadet Partisi tarafından İzmir Konak Meydanı’nda düzenlenen eylemde zamların bütçeye etkisi “canlandırıldı”. Saçı, yüzü ve kıyafeti ile elektrik çarpmış bir mahallelinin simgelendiği gösteride, fahiş fiyatlı elektrik...

Saadet Partisi tarafından İzmir Konak Meydanı’nda düzenlenen eylemde zamların bütçeye etkisi “canlandırıldı”. Saçı, yüzü ve kıyafeti ile elektrik çarpmış bir mahallelinin simgelendiği gösteride, fahiş fiyatlı elektrik ve doğal gaz faturaları giydirilmiş kişiler de yer aldı. Eylemde, zamlı faturaların halkta oluşturduğu etki, esprili ve vurgulu bir dille anlatıldı.

“Bugünün değil, 20 yıllık iktidarın faturası”, “Isınmak OUT, Titremek IN”, “Elektrik direği satın alsak bu kadar para ödemeyiz”, “Bu hükümet çok yakıyor!”, “Çarparsa AKP çarpar” yazılı dövizlerin taşındığı protestoya, İzmirliler yoğun ilgi gösterdi.

Saadet Partisi İl Başkanı Mustafa Erduran, “Ekonomideki yangın elektrik faturalarının alev almasına neden oldu. AKP zam oldu yağıyor. AKP zam oldu çarpıyor” dedi. Erdoğan’ın, zamlar konusunda oluşan tepkileri ‘muhalefetin yaygarası’ olarak nitelendirdiğini hatırlatan Erduran, “Akıl alır gibi değil. Bunlar muhalefetin yaygarası değil, milletin feryadı ve ıstırabıdır” diye konuştu.