Sabah çalışanları, Serhat Albayrak'a mektup yazdı: Geçinemiyoruz!

Sabah çalışanları, Serhat Albayrak'a mektup yazdı: Geçinemiyoruz!
Sabah Gazetesi çalışanları, Medyaradar'da Keskin Kalem'e bir mail atarak yaşadığı sorunları anlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'ın ağabeyi olan Turkuvaz Medya Grubu'nun CEO'su Serhat Albayrak'a bir mektup...

Sabah Gazetesi çalışanları, Medyaradar'da Keskin Kalem'e bir mail atarak yaşadığı sorunları anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'ın ağabeyi olan Turkuvaz Medya Grubu'nun CEO'su Serhat Albayrak'a bir mektup yazarak seslenen Sabah çalışanı, "Aldığımız maaşla geçinemiyoruz" dedi.

Keskin Kalem'in yayımladığı mail şöyle:

"Dr. Serhat Albayrak’a Açık Mektup

Serhat bey merhaba, bu açık mektubu seçimden önce gönderecektik fakat yanlış anlaşılacağını düşünerek seçimin geçmesini bekledik. Sorunlarımızı anlattığımız müdürlerimiz maalesef bu sorunları size iletmiyor, tek çare bu yöntem kaldı. SABAH Gazetesinde yaptığımız gibi haberde “manşet ,alt başlık, spot, kutu” yaparak sorunlarımızı ya da bir tek sorunumuz anlatalım.

Aldığımız maaşla geçinemiyoruz

25 Yıllık bir Muhabir 14 Bin TL Maaş alırken Aynı Binadaki Bir yıllık İdari İşler Elemanı (Güvenlik, İdari Personel Vb.) 22 Bin TL Maaş alıyor.

Serhat Bey siz de bir babasınız bizim de çocuklarımız var 14 Bin Liranın 8 bini kira geriye 6 bin TL kalıyor. Çay simit hesabı yapsak bile hiçbir matematik bilgisiyle bu maaş ay sonuna yetmiyor. Bırakın eti makarna yesek yine yetmiyor.

İyileştirme

Serhat bey, bizim maaşlara zam değil önce iyileştirme sonra zam yapılmalı yani biz 25 yıllık bir editör muhabir 13-14 Bin TL maaş alırken bina girişinde bizim üzerimizi arayan güvenlikteki arkadaşlarımız 22 bin TL ve üzeri maaş alıyor. Haklarıdır alırlar ama biz onlardan daha değersiz bir iş yapmıyoruz.

Bekçi-Öğretmen-Polis-Doktor maaşı

Bizler de yukarıda saydığımız meslek gruplarına göre bir maaş skalası istiyoruz.

Müdürlere güvenmeyin

Şimdi siz bu mektubu okuduktan sonra SABAH Gazetesi’nden bir müdüre durumu sorarsanız size kabaca şöyle diyecektir. “ Sktredin bu mektubu yazan muhalif” ya da “hepsinin evi var arabası var. çağıralım soralım” inanın sadece ailemizi geçindirmeye çalışan kişileriz ve bu binada yani Turkuvaz Medya Binasında “İNSANI ÇILDIRTAN BİR DENGESİZLİK” Hakim. Siz bu durumu öğrenmek için İnsan Kaynaklarına SABAH Gazetesi’nin personel ve maaşları azdan çoğa doğru sırlamasını isteyin sadece bu eğer bir aile babası olarak gördüğünüz rakamlar sizin için uygunsa hiçbir şey yapmayın ama eminiz ki bundan sizin de haberiniz yok ve ilk defa göreceksiniz. Bir de sakın ola ki SABAH Gazetesi’nden kimseye “Memnun musunuz” diye sormayın sorarsanız meşhur hikaye yani Timur’un filleri ve Nasrettin Hoca hikayesi gerçek olacaktır.

Serhat bey bizi SABAH çalışanları hepimiz mutsuzuz. Bu son derece modern ve pahalıya yapılan binada oturduğumuz koltuk nerdeyse bizden daha değerli “ÇILDIRTAN DENGESİZLİK “ Dediğimiz budur. Bizler şunu anlayabiliriz gazete satmıyordur ve kapanır bizim iş akdimiz fesh edilebilir ki gayet normaldir. Ama herkese makul maaşlar verip bize asgari ücrete yakın maaşlar verilmesi vicdana sığmayack bir uygulamadır. Bu dengesizliğin bir an önce giderilmesi tek temennimizdir.

SABAH Gazetesi Çalışanları"