Saçının teli göründü, öldürüldü, İran karıştı

Saçının teli göründü, öldürüldü, İran karıştı
İran’da başörtüsünü tam takmadığı gerekçesiyle polis tarafından dövülen Mehsa Emini, hayatını kaybetti. Emini’nin cenazesine katılan yüzlerce kadın ise İran polisini protesto etmek amacıyla zorunlu olan başörtülerini...

İran’da başörtüsünü tam takmadığı gerekçesiyle polis tarafından dövülen Mehsa Emini, hayatını kaybetti. Emini’nin cenazesine katılan yüzlerce kadın ise İran polisini protesto etmek amacıyla zorunlu olan başörtülerini çıkardı.

İran’da geçtiğimiz gün korkunç bir olay meydana geldi. İran’da ahlak polisleri başörtüsünü düzgün takmadı iddiasıyla 22 yaşındaki Mehsa Emini’yi acımasızca dövdü. Şeriat polisleri tarafından vahşice darp edilen genç kadın komaya girdi.
Hastaneye kaldırılan Mehsa Emini derhal yoğun bakıma alındı. Acı haber ise ilerleyen saatlerde geldi. Başörtüsünü düzgün takmadığı iddiasıyla dövülen kadın 22 yaşında hayatını kaybetti.
İran’da başörtüsü yüzünden öldürülen kadının cenazesinde tüm kadınlar başörtülerini çıkardı
Mehsa’nın ölümü, ülke ve dünya genelinde büyük yankı uyandırdı. Mehsa’nın memleketi olan Saghez’daki cenazeye katılan yüzlerce kadın, takmakta zorunlu oldukları başörtülerini çıkararak yaşananları protesto etti.