Sadece İstanbul için doğal gaza yüzde 12 indirim

Sadece İstanbul için doğal gaza yüzde 12 indirim
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da doğal gaza yapılan indirimle ilgili olarak, karar öncesinde kendileriyle istişare edilmediğini söyledi. Başkan İmamoğlu, "Burada yaptıkları şey İGDAŞ'ın...

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da doğal gaza yapılan indirimle ilgili olarak, karar öncesinde kendileriyle istişare edilmediğini söyledi. Başkan İmamoğlu, "Burada yaptıkları şey İGDAŞ'ın kendini idari paylarını yönettiği kısmının yüzde 56'sını keserek bir fiyat açıklamaları oldu. Yani aslında İGDAŞ'ın payından kesmiş oldular. Yoksa İGDAŞ'a girişle ilgili herhangi bir indirim yoktur" dedi.

İBB, yaklaşık 17 yıldır kaderine terk edilen ve metruk hale gelen Sarayburnu Parkı’nı baştan aşağı yeniledi. Çalışmaların büyük oranda bittiği alanda incelemelerde bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da burada yanıtladı:
“Her halükarda gerçekten İGDAŞ’ın şu anda bu var olan payıyla beraber idari giderlerini bile karşılayamama riski vardır. Bu bir nevi, tabiri caizse İstanbul’un kurumlarının elini daraltma girişimidir. Ona rağmen ben şöyle bakıyorum; her koşulda şu zor günlerde, ekonominin zor koşullarında, İGDAŞ olarak, İBB olarak İstanbulluların bütçesine bir katkı sunuluyorsa bu bizim için sevindiricidir. Ama söyleyeyim hükûmetin bir katkısı yoktur. İGDAŞ’ın payının kesilmiş hali vardır, bütün vatandaşlarımız bunu bilsin."

CHP’li Torun: İGDAŞ’a yönelik EPDK Başkanı: İGDAŞ’a ayrı uygulama varsa istifa ederim

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da TV100'de katıldığı programda, İstanbul'da doğalgaza yapılan yüzde 12'lik indirimin İBB bütçesinden alındığını ve sadece İGDAŞ'a yönelik bir tarife uygulandığını iddia etti. EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, canlı yayına bağlanıp Seyit Torun'un İGDAŞ ile igili iddialarına cevap verdi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Yılmaz “Bizim İGDAŞ’ın kendi bütçesini kısarak yapmış olduğumuz bir tarife söz konusu değildir. Bizim tarife metodolojimiz bütün iller için aynı. Eğer İGDAŞ’a ayrı bir uygulama olmuşsa ben hemen pazartesi istifa ederim. İGDAŞ yetkililerine en son 2 kere randevu verdim, son 2 randevuya da arkadaşlar gelmedi. Ben arkadaşlara 'İGDAŞ'ın işletme giderleriyle ilgili herhangi bir kesintiye gitmeden istemiş oldukları işletme giderini verelim' dedik ve verdik'' ifadelerini kulandı.