Sadece üç puan!

Son Güncellenme Tarihi: Ağustos 30, 2021 / 09:57

Avrupa Konfederasyon Ligi’ne erken veda eden Trabzonspor Süper Lige sarıldı. Bordo mavili takım Roma deplasmanından büyük kayıpla döndü. Veda etmenin üzüntüsü yetmiyormuş gibi 4 oyuncusunu da kaybetti. Savunmanın sağında Peres, solunda Trondsen, forvette Gervinho, Cornelius gibi oyuncularından yoksun çıktı. Teknik direktör Abdullah Avcı elinde bulunan çoğu yerli oyunculara şans verdi.
Giresun cephesinde ise süper ligde yarım asra yakın bir randevunun heyecanı vardı. Dile kolay 44 yıl sonra iki komşu süper ligde buluştu. Aynı iklimin iki komşu takımı. Giresunspor puan ya da puanlarla tanışıp siftah etmek peşinde.. Trabzonspor ise eksiklerine rağmen yoluna devam ederek ligdeki yürüyüşünü sürdürmek düşüncesi ile sahaya çıktı. Şans bulanlar bunu kullanabildi mi? Orası tartışılır..
Giresunspor’da tanıdık isimler yer aldı. Savunmanın sağında Trabzonspor taraftarına kendisini bir türlü sevdiremeyen Zeki, orta sahada görev yapan parasını Trabzonspor’un verdiği Flavio, forvette yer alan Diabate eski takımlarına karşı mücadele etti. Giresun’un işi zor..
Trabzonspor oyuna golle başladı. Bu sezon oynadığı ilk üç maçın hepsinde 15 dakika dolmadan 4 kez golle tanıştı bordo mavililer. Galibiyeti olmayan, henüz gol siftahı bile yapamayan Giresunspor rakibini hiç izlememiş! Hadi Trabzonspor’u izlemediniz Roma’yı seyretseydiniz ya! Trabzonspor bildik duran topla golü buldu. Kaleci Okan’ın büyük hatasını Nwakaeme affetmedi, golü erken bulan Bordo mavili takım rakibi üzerinde bir baskı oluşturamadı. Ev sahibi ekip cılız atakları ile Trabzonspor’un kalesinde varlık göstermeye çalıştı. Şu gerçeği göz ardı etmemek lazım; Trabzonspor’da ciddi bir kadro mühendisliği zaafı var. İsmail Köybaşı, Serkan, Ömür, Berat gibi oyuncular şu Giresunspor’a karşı öne çıkamıyorsa kendilerini sorgulamalı. İlk yarıda oynanan futbol ve skor konuk takımı mutlu etse de ev sahibini üzdü.
İkinci yarıya Giresunspor kulübesi iki hamle yaparak başladı. Sankhare ve Doukara’yı aldı. Oyun üstünlüğünü ele geçiren ev sahibi takımın gücünü kırmak için bordo mavili kulübeden de çifte hamle yapıldı. Bakasetas yerini vatandaşı Siopis’e ,Abdülkadir Ömür ise Yusuf Sarı’ya bıraktı. Sarı oyunu hareketlendirse de Trabzonspor kendini rahatlatacak ikinci golü bulamadı. Trabzonspor eksiklerine rağmen bir golle kendi hanesine üç puanı yazdı. Bazen zor günlerde kaybetmeden yola devam etmek lazım. Bu maç öyle bir maç oldu..
Giresun cephesinde değişen bir şey yok. Puan yok, gol yok. Atılan şut kar sayılıyor! Şutlardan puan çıkmadığına göre Giresun’un işi zor!

Cevat Kol

1965 yılında Trabzon’un sürmene ilçesinde doğdu. 1982 yılında Trabzon Endüstri Meslek lisesini bitirdi. 1983 yılında Kuzey haber gazetesinde meleğe adım attı. Haber,Fotoğraf ve Röportaj dallarında 20’ye yakın ödül aldı. 1987 yılında Sabah gazetesinde Ulusal basına adım attı. 1998 yılında Star gazetesine transfer oldu. 2007 yılında ise eski yuvasına geri dönerek Sabah ve Fotomaç’ta spor muhabiri olarak görevine devam etti. Halen bu görevi sürdüren Cevat Kol 2011 yılında ise Tsyd Trabzon şube başkanlığına seçildi. Nuray hanımla evli olan Kol’un iki erkek ve bir kız 3 çocuk babası.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top