Sadık İncesu hayatını kaybetti

Sadık İncesu hayatını kaybetti
Fotoğrafçı, oyuncu ve görüntü yönetmeni Sadık İncesu, 64 yaşında hayatını kaybetti. İncesu, Nurtepe Cemevi'nde yapılan törenden sonra Etiler Ulus Mezarlığı'nda defnedildi.İncesu'nun ölüm haberini duyuran ses sanatçısı...

Fotoğrafçı, oyuncu ve görüntü yönetmeni Sadık İncesu, 64 yaşında hayatını kaybetti. İncesu, Nurtepe Cemevi'nde yapılan törenden sonra Etiler Ulus Mezarlığı'nda defnedildi.

İncesu'nun ölüm haberini duyuran ses sanatçısı ve yazar Onur Akay, "İncesu maalesef amansız hastalığa yenik düştü. Yapımcılık ve görüntü yönetmenliği de yapan Sadık İncesu, aynı zamanda çok değerli bir fotoğraf sanatçımızdı ve Nuri Bilge Ceylan'ın da asistanıydı. Hastalığının ilerleyen dönemlerine denk gelen haziran ayında gerçekleşen son sergisine katılmıştı. Bu sergi eylül ayında İzmir'de tekrarlanacaktı ancak katılacak gücü kalmamıştı" ifadelerini kullandı.

İncesu, Nuri Bilge Ceylan’ın yönettiği "Mayıs Sıkıntısı" filmiyle tanınıyordu. Mehmet Güleryüz’ün yönettiği "Havar" filminin görüntü yönetmenliğini yapan Sadık İncesu, "Yurt" adlı kısa filmin de yapımcılığını üstlendi. Aynı zamanda fotoğraf sanatçısı olan İncesu, çok sayıda sergide yer aldı.