Sağkan: Demirtaş ve Kavala konusunda vebal yargının üstünde

Sağkan: Demirtaş ve Kavala konusunda vebal yargının üstünde
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç , yargının içinde bulunduğu durum ve Türkiye’de yaşanan hak ihlallerine ilişkin açıklamalarda bulundu.Euronews Türkçe’ye konuşan Sağkan, Türkiye’nin Selahattin Demirtaş ve Osman...

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç , yargının içinde bulunduğu durum ve Türkiye’de yaşanan hak ihlallerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Euronews Türkçe’ye konuşan Sağkan, Türkiye’nin Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala hakkında verilen Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarını uygulamaması nedeniyle Avrupa Konseyi’nin takibine alınmasıyla ilgili bir soruya, “Hızla anayasasızlaşma sürecine evriliyoruz. Çok üzüntü verici ve kaygılandırıcı bir durumdan bahsediliyor. Anayasadaki kuralların artık açıkça hem de yargı mercileri tarafından ihlal edilmesi çok farklı bir yere tekabül ediyor” yanıtını verdi. “Anayasa siyasetçiler tarafından söylemlerle itibarsızlaştırılmaya çalışılabilir veya uygulanmaması noktasında baskı kurulabilir” diyen Sağkan, “En büyük vebal de yargı yargının üzerinde diye düşünüyorum” değerlendirmesinde bulundu.