Sağlık Bakanlığı yeni tedbirleri açıkladı

Sağlık Bakanlığı yeni tedbirleri açıkladı
Sağlık Bakanlığı, normalleşme sürecindeki yeni tedbirleri açıkladı. Hasta ziyaret yasağı kaldırıldı, görevlerinden ayrılmak isteyen sağlık personellerine 8 Haziran’dan itibaren izin verileceği açıklandı.Buna göre; 18...

Sağlık Bakanlığı, normalleşme sürecindeki yeni tedbirleri açıkladı. Hasta ziyaret yasağı kaldırıldı, görevlerinden ayrılmak isteyen sağlık personellerine 8 Haziran’dan itibaren izin verileceği açıklandı.
Buna göre; 18 yaş altı ve 65 yaş üstü kişiler ile kronik hastalık nedeniyle idari izinli sayılanların raporları ikinci bir talimata kadar geçerli olacak. Bakanlık ayrıca ‘Kovid-19 salgını süresince sağlık kuruluşlarında sağlık personel ayrılışları’ konulu yazının yürürlükten kaldırıldığını, ayrılışları durdurulan sağlık personelinin görevlerinden/işlerinden ayrılmasına artık izin verileceğini duyurdu.
‘Hasta ziyaretleri hakkında’ konulu yazıların da yürürlükten kaldırıldığı belirtilerek, “Çocuk ve yeni doğan yoğun bakım servislerinde, Kovid-19 tanısı dışındaki hastaların günde bir defa ziyaretine izin verilebilir. Kovid-19 tanısıyla yatan hastaların gerekli önlemler alınmak ve hekiminin izin vermesi şartıyla ziyaretine izin verilebilir” denildi.