Sağlık çalışanları için yeni düzenleme getiriyoruz

Sağlık çalışanları için yeni düzenleme getiriyoruz
Dün Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Tıp Bayramı etkinliğinde konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Sağlık sisteminde gözü ve gönlü kendi ülkesinde kalmak yerine dışarıya kayan kişiler olabilir....

Dün Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Tıp Bayramı etkinliğinde konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Sağlık sisteminde gözü ve gönlü kendi ülkesinde kalmak yerine dışarıya kayan kişiler olabilir. Bu anlayışla hareket edenlerin çok uzak olmayan gelecekte istikametlerini yeniden kendi ülkelerine çevireceklerinden şüphe duymuyorum” dedi. “İlk müjdemiz sağlık çalışanlarına yapılan saldırılarla ilgili sıkıntıları kati olarak çözecek düzenlemeyle ilgilidir. İkinci müjde olarak sağlık çalışanlarıyla ilgili mesleki kurulu oluşturuyoruz” diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Üçüncü müjdemiz sağlık çalışanlarımızın ücret sistemleri ile ilgilidir. Maaş ve mali haklarında önemli iyileştirmeler sağlıyoruz. Sağlık personelinin sabit ek ödemeleri merkezi yönetim bütçesine alınarak aylıklarının tek bir bordro ile ödenmesi temin edilecektir”.

Beşinci müjdenin ise aile hekimleri ile ilgili olduğunu aktaran Erdoğan, “Aile hekimlerinin temel ücretlerinde de artış yapılacaktır” diye konuştu.