Sağlık sistemi çöktü

Sağlık sistemi çöktü
Bidebunuizle yayınında konuşan TTB İkinci Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, “Ne yazık ki meselelere yaklaşım bir tweet atmaktan ibaret. Zannediliyor ki tek bir tweet attığımız zaman tüm sorunları çözmüş olacağız. Biz...

Bidebunuizle yayınında konuşan TTB İkinci Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, “Ne yazık ki meselelere yaklaşım bir tweet atmaktan ibaret. Zannediliyor ki tek bir tweet attığımız zaman tüm sorunları çözmüş olacağız. Biz bunları uzun zamandır Sağlık Bakanlığı’na iletiyoruz ama sanki Sağlık Bakanı’nın gözleri kör, kulakları sağır, bizi görmüyor, işitmiyor. Bunlar her gün yaşadığımız ve giderek artan sorunlar” değerlendirmesini yaptı.

Ökten, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yurt dışına giden doktorlar için kullandığı “Giderlerse gitsinler” sözlerine de tepki göstererek, “Maalesef doktorlara karşı kullanılan dil çok önemli Cumhurbaşkanı’nın kullandığı ifadenin ardından bakın bir arkadaşımız sonsuzluğa gitti. Sağlık üreten ellerimiz şuanda kurşunlara hedef oluyor” dedi.

Ökten, “Şuanda sağlık sistemi çökmüş durumda. Biz bunun sonuçlarını yaşıyoruz. Hasta açısından baktığınızda aylar sonrasına verilen randevular, hekimler için 3 dakikada, 5 dakikada bir hasta bakmak zorunda bırakılıyor. Bir günde 400 hasta bakan meslektaşlarımız var. Buralarda tansiyon yükseliyor. Bu sorunların acısını vatandaş sağlık çalışanlarından çıkarmaya çalışıyor. Biz bunun sorumlusu değiliz. Sorumlusu bakanlık ve iktidarın uygulamaları ama maalesef vatandaş bize saldırıyor.” Diyerek sözlerini noktaladı.