Sağlıkta Erdoğan formülü: Giden doktor varsın gitsin

Sağlıkta Erdoğan formülü: Giden doktor varsın gitsin
AKP lideri Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Beştepe’de kadın muhtarlara konuştu. Erdoğan, haftalardır eylem yapan, iş bırakan, seslerini iktidara duyurmaya çalışan sağlık çalışanlarını “Küresel sağlık, ekonomi ve güvenlik...

AKP lideri Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Beştepe’de kadın muhtarlara konuştu. Erdoğan, haftalardır eylem yapan, iş bırakan, seslerini iktidara duyurmaya çalışan sağlık çalışanlarını “Küresel sağlık, ekonomi ve güvenlik krizinin yol açtığı bir takım sorunları ülkemize mahsus göstermek suretiyle insanları tahrik etmek isteyenler” diye değerlendirdi, şunları söyledi:

“Bir şey daha çıktı. Hastanelerde şöyle, böyle oluyor diye. Ülkemizde şu anda hastanesi olmayan ilimiz, ilçemiz var mı? Doktorlar az para aldıkları için ayrılıyorlarmış. Samimi konuşuyorum. Dost acı ama gerçeği söyler. Bu hastaneleri inşa eden biziz, doktorları okutan, bu devlet değil mi? Bu devlet sizi okuttu, yetiştirdi, en çok maliyeti yüksek olan da sağlıktır. Şimdi az para veriyormuş. Sordum, en az alan 8-9 bin en, yüksek 25 bin civarında. Buna rağmen özel sektör çok daha büyük verdiği için kaçıyorlarmış. Açık konuşmayı severim. Varsın gidiyorlarsa gitsinler, bizler de üniversiteleri yeni bitiren doktorlarımızı buralarda istihdam eder, buralarda yola devam ederiz. Biz asistan doktorlarımız ile buralarda devam ederiz. Daha da ileri gidiyorum; yurt dışından dönmek isteyenlerin dönüşünü sağlar, buralarda görevlendiririz. Küresel sağlık, ekonomi ve güvenlik krizinin yol açtığı bir takım sorunları ülkemize mahsus göstermek suretiyle insanları tahrik etmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz.”