Sağlıkta şiddet bitmiyor

Sağlıkta şiddet bitmiyor
Sağlık personeline yönelik suçlarda cezaların yarı oranında artırılmasını öngören düzenleme yasalaştı ancak şiddet olayları devam ediyor. Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Kadın Hastalıkları ve Doğum...

Sağlık personeline yönelik suçlarda cezaların yarı oranında artırılmasını öngören düzenleme yasalaştı ancak şiddet olayları devam ediyor. Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalında Araştırma Görevlisi olarak çalışan Ebubekir Yılmaz ile Simge Katrancı, hamile bir kadının kocası tarafından darp edildi.
İki doktor olayın üzerine emniyete giderek şikayetçi oldu. Yaşananları anlatan ve daha önce de şiddete maruz kaldığını aktaran Araştırma Görevlisi Dr. Ebubekir Yılmaz, “Biz hekimler olarak diğer sağlık çalışanları olarak Kovid-19 döneminde olabildiğince yoğun şartlar altında çalışmamıza rağmen bu şekilde hem şiddet hem hakaret hem darba maruz kalmak hem bizim için hem de sağlık çalışanları için çok derinden etkiledi” dedi.
‘KORONAYI YENDİK AMA ŞiDDETİ YENEMEDİK’
Yedi ay önce aynı şekilde darp edildiğini ve elinin kırıldığını belirten Yılmaz, “Bunlara yaptırım olması gerekiyor. Suçu sabit görüldü ama tekrar denetim serbestlikle çıkarıldı. Yine hasta yakını şu anda serbest bırakıldı” diye konuştu. Yılmaz ayrıca Kovid-19’e yakalandığı ve tedavi gördüğünü aktararak,“Yeni taburcu oldum. Koronayı yendik ancak şiddeti yenemedik” ifadelerini kullandı.
‘HASTA KONTROLÜ YAPIYORDUK’
Araştırma Görevlisi Simge Katrancı ise, “Bizim hasta ya da hasta yakını ile herhangi bir husumetimiz olmamasına rağmen iki tane sezaryenimiz vardı. O hastalarımızın kontrollerini yaparken bir anda kendisi bize doğru hitapta bulunarak aslında hiçbir şekilde bir bağlantımız bulunmadığı halde Bekir ağabeye suçlamalarda bulunarak bize saldırdı” diye konuştu.