Sahada askeri unsur olmayacak

Sahada askeri unsur olmayacak
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, tahıl koridoru anlaşması kapsamında Milli Savunma Üniversitesi yerleşkesinde oluşturulan Müşterek Koordinasyon Merkezi’nin açılış törenine katıldı. Merkez önünde tören mangasını selamlayan...

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, tahıl koridoru anlaşması kapsamında Milli Savunma Üniversitesi yerleşkesinde oluşturulan Müşterek Koordinasyon Merkezi’nin açılış törenine katıldı. Merkez önünde tören mangasını selamlayan Akar, daha sonra merkezi ziyaret etti.

Merkezde yapılacak çalışmalara ilişkin bilgiler veren Bakan Akar, şunları söyledi: “Merkezin vazifesi, Ukrayna’dan ihraç edilecek tahıl ve benzeri gıda ürünlerinin Odessa, Çernomorsk ve Yujniy limanlarından emniyetle denizden nakliyatını sağlamaktır. Merkez, asker ve sivil olmak üzere Türkiye ile birlikte Rusya, Ukrayna ve BM’den 5’er temsilciden oluşmaktadır. Sahada bu merkezle ilişkili herhangi bir askeri unsur mevcut değildir. Bu merkez, girişime dahil olacak ticari gemilerin kaydını ve takibini yapacak, uydu, internet ve diğer muhabere vasıtaları ile ticari gemilerin intikalini teknik olarak takip edecek, tüm faaliyetlerini taraf ülkeler ve BM ile koordineli olarak yürütecektir.”

Akar, merkezin çalışmalarının gıda krizinin aşılmasına ve fiyatların aşağı çekilmesine katkı sağlayacağını bildirdi.

Tahıl koridoru anlaşması kapsamında oluşturulan Müşterek Koordinasyon Merkezi, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın katılımıyla Milli Savuma Üniversitesi'nde açıldı. Bakan Akar, açılış töreninde konuşma yaptı. ( İsa Terli - Anadolu Ajansı )