Kerem Kırçuval

Kerem Kırçuval

ŞAHANE BAŞLANGIÇ…

Hasret kaldığımız turnuvanın ilk maçı.
Rakip grubumuzun en güçlü, futbol ekolü olan bir ülke. Hollanda.
Gerçi son maçı 3-0 almıştık Portakallar’a karşı. O maçta gol de atan Burak Yılmaz var, Halkan Çalhanoğlu varsahada.
Jenerasyon büyük ölçüde değişti tabii, 5 yıl geçmiş aradan. Yeni, genç ve güzel bir topluluk var şimdi Şenol Güneş’in elinde.
Uğurcan kaleyi Mert’ten devraldı dün. Onunla birlikte oynadıkları takımlarda formlarının zirvesinde bir 10 kişi daha vardı sahada.
İki takım da kontrollü başladı.
Ancak Milliler kilidi 15. dakikada Burak Yılmaz ile açtı. Bu gecenin Burak Yılmaz’ın gecesi olacağının ilk işaretiydi.
Bu gol Hollanda’nın oyun planını erken gözden geçirmesini sağladı. Daha kalabalık çıkmak zorunda kaldılar. Bu da hızlı ayaklar Burak, Kenan, Hakan Çalhanoğlu için iyi bir fırsattı.
Orta sahada Okay ve Ozan’ın uyumu mükemmel görünüyordu. Aynı uyum Yusuf Yazıcı ile Hakan arasında da olsa tadından yenmez olacak. Olur, elbette olur nihayetinde turnuvanın ilk maçı.
32’de Kenan Karaman’ın gereksiz bir faulüyle zora mı giriyoruz derken, tehlikeyi atlatmakla da kalmadık. Kenan’ın nefis pasıyla buluşan Okay Yokuşlu, Malen tarafından ceza sahasında yere indirildi. Hakem tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Burak da affetmedi.
Maç millilerin kontrolüne geçti.
İlk maçta grubun en kuvvetli ekibine yarım saatte 2 gol atmak önemliydi.
İlk yarının son dakikalarında ceza sahası içinde Ozan’a yapılan faulü görmeyen orta hakem Michael Oliver,korner kararı verince tartışmalı bir pozisyona neden oldu. Korner atışında Maathijs De Ligt’in kafa vuruşu sanki çizgiyi geçti ama Okay’ın topu çıkardığına karar verdi hakem.
İkinci yarıya mutlu başlayan Milliler, Hakan Çalhanoğlu’nun ceza sahası dışından nefis vuruşuyla iyice rahatladılar.
Bu rahatlık stressiz top yapma, topu gezdirme, planlı pozisyon arama yerine takımı rehavete sürükledi. Hollanda baskıya başladı. Her geçen dakika artan baskı 75 ve 76’ncı dakikalarda bize iki gol olarak döndü. Önce Klaassen ardından Luuk de Jong vuruşları skoru bir anda 3-2’ye getirdi.
Maç kabusa mı dönüşüyor derken gecenin kahramanı Burak Yılmaz, yeniden sahne aldı ve kullandığı serbest vuruşta topu klasına yakışır bir şekilde ağlarla buluşturdu. Milli takım kariyerindeki 27. golünü atmış oldu.
Yediği son golde hatası olan Uğurcan maçın uzatmalarında iki önemli kurtarış yapmakla kalmadı son anlarda verilen penaltının da gol olmasına izin vermeyerek formayı neden aldığını gösterdi.
36 yaşındaki Burak Yılmaz kendi tarihi açısından da Milli Takım, tarihi açısından da özel bir gün yaşadı.Hollanda’ya karşı ilk kez 4 gol attık, bunun üçünün altındaki imza Burak Yılmaz’ın oldu.
Elemelere şahane başladık. Tebrikler Şenol Güneş. Hollanda Takımı’nı çok iyi analiz ettiğini ve turnuva hocası olduğunu bir kez daha gösterdi. Türk Milli Takımı’nın en büyük başarısının altında sonuç olarak onun imzası var.
Şimdi sırada Norveç var. Milli Takım bu maça moralli çıkacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kerem Kırçuval Arşivi