Şahsının yaklaşımı şahsını da üzmüş

Şahsının yaklaşımı şahsını da üzmüş
Denizli Valisi Atik, şehirdeki Kovid-19 tedbirlerini denetledi. Atik’in esnafa yaptığı ziyaretler sırasında ortaya çıkan iki görüntü sosyal medyanın gündemine oturdu.Türkiye’nin 81 ilinde İçişleri Bakanlığı koordinesinde...

Denizli Valisi Atik, şehirdeki Kovid-19 tedbirlerini denetledi. Atik’in esnafa yaptığı ziyaretler sırasında ortaya çıkan iki görüntü sosyal medyanın gündemine oturdu.

Türkiye’nin 81 ilinde İçişleri Bakanlığı koordinesinde yapılan kapsamlı yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri denetimi dün Denizli’de de gerçekleştirildi.  Denizli Valisi Ali Fuat Atik’in de katıldığı denetimlerde yaşanan iki görüntü sosyal medyada tepki çekti.
Denetimler sırasında maske takmayan bir esnaf ile karşılaşan Vali Atik, “Neden maske takmıyorsun” diye sordu. Esnaf valiye şöyle yanıt verdi:
Canıma yetti. Gebermek istiyorum. Piyasanın haline bak. Salı gün 15 lirayla kapattık, çarşamba günü 100 lira. 100 liranın hepsi kar olsa ne olur?
VALİDEN DÖNERCİYE:
KAPATIYORUZ
Denizli Valisi Atik’in esnafı ziyaretinde bir diğer görüntü de dönercide yansıdı. Burada Vali Atik, eldivensiz çalışan ve kendisini tanımayan bir dönerciye sinirlendi ve ceza kesme talimatı verdi, ekibine “Kapatıyoruz” dedi. Dönercilerin eldiven kullanma zorunluluğu bulunmuyor, ayrıca valinin tedbirlere uymadığı için işletme kapatma yetkisi de bulunmuyor.
Görüntüler sosyal medyada valinin dönercinin kendisini tanımadığı gerekçesiyle ceza kestirdiği yönünde yorumlandı. Sinirlenen Vali Atik’in maskesini burnunun altına indirdiği de görüntülere yansıdı.
VALİ ÖZÜR DİLEDİ
Gelen tepkilerin ardından bir açıklama yapan Vali Atik, özür diledi. Atik açıklamasında, “Gün boyu yapılmış olan denetimin getirmiş olduğu yorgunlukla işletme çalışanı ile yaşanan diyalogda şahsımın yaklaşımı, üslubum ve kullandığım ifadenin gönül kırıcı bir yaklaşım içermesi hakikaten beni de üzdü” dedi.
İMLA HATALARIYLA DOLU ÖZÜR
Valinin basın açıklamasındaki imla hataları sosyal medyada eleştirildi. Metin üç kere değiştirildi.

VALİ DE MASKE
KULLANMIYORDU

Esnafa ‘maske takmıyor’ gerekçesiyle çıkışıp işletmeyi kapattırma talimatı veren Vali Atik, geçtiğimiz ayki ziyaretinde maske kullanmadan ‘denetim’ yapmıştı.

YERİNDE
BİR ÖZÜR

Soylu da Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:
Devletin cemal ve celal yüzü vardır. Biri tevazu ve yumuşaklığı, merhameti, Diğeri azameti ve sorumluluğunu anlatır. Yöneticilerimizin vatandaşa yüzü hep cemal olmalıdır. Denizli Valimizin üslup özrü yerinde olmuştur.
ELDİVEN TAKMAYAN
PASTANECİYİ UYARMIŞTI
Denizli Valisi Atik, geçen hafta da esnafa ziyaretlerde bulunmuştu. Bir pastaneye giren Atik, kendisini görünce eldiven takmaya çalışan esnafı “Eldiveni bizi görünce takıyorsunuz, sürekli takacaksınız” diyerek uyarmıştı. Vali Atik, eldiven takmaları konusunda çalışanlara uyarıda bulunup, işyerinden ayrılmıştı.