Sahte evrakla İBB’yi engellediler Üsküdar meydan muhaberesi

Sahte evrakla İBB’yi engellediler Üsküdar meydan muhaberesi
Üsküdar Belediyesi zabıtası ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) zabıtası, 21 Mart günü Üsküdar Mimar Sinan Meydanı’ndaki Ramazan etkinlikleri nedeniyle karşı karşıya geldi.Sözcü’den Özlem Güvemli’nin haberine...

Üsküdar Belediyesi zabıtası ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) zabıtası, 21 Mart günü Üsküdar Mimar Sinan Meydanı’ndaki Ramazan etkinlikleri nedeniyle karşı karşıya geldi.

Sözcü’den Özlem Güvemli’nin haberine göre, Üsküdar Belediyesi, yetkisi olmadığı halde İBB ekiplerinin Ramazan hazırlıklarına müdahale etti. İBB Kültür Dairesi Başkanlığı’nın Üsküdar Kaymakamlığına elektronik imzalı resmi yazıyla etkinlikler hakkında verdiği bilgide “konser” ifadesi kullanılmadığı halde Üsküdar Belediyesi’nin, hastane ve kütüphanenin önünde konser yapılacağı iddiasıyla sonradan üretilen ve içinde “konser” ibaresi geçen ‘imzasız sahte bir belge’ ile mahkemeye başvurduğu öğrenildi.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen aynı sahte belgeyi resmi hesabından paylaştığı görüldü. Üsküdar Belediyesi’nin başvurusu üzerine mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. İBB’nin alanda yetkili olmasına rağmen Üsküdar ilçe zabıta ekipleri tarafından meydan işgal edilip kurulum yapılan sahne ve malzemeler alanda bulunan kimliği belirsiz kişilerce alındı. İBB Hukuk Müşavirliği tarafından yürütmeyi durdurma kararına itiraz edildi. İtirazın sonucuna göre Üsküdar’da geleneksel Ramazan etkinlikleri hayata geçirilecek.

“PROGDAMDA KONSER YOKTU”
İBB’den konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Mimar Sinan Meydanında düzenlenen Ramazan etkinliğinin programında gündüz 16.00-18.00 saatleri arasında çocuk sokak oyunları, 18.00-18.30 saatleri arasında ney taksimi, 18.30-19.20 arasında kültür ve tasavvuf sohbetleri, iftar sonrası ise tasavvuf dinletisi, bazı günler de geleneksel formuna uygun tiyatrolar yer alıyordu. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in iddia ettiği gibi ne yakındaki hastanede yatanları ne de kütüphanedekileri rahatsız edecek bir konser gürültüsü olmayacaktı. Geleneksel forma uygun olarak özellikle semai sohbetleri geleneği yeniden hayat bulacak, Zihni Göktay gibi ustaların direklerarası geleneği icra edilecekti,” denildi.