Sahte içkiden 30 ölüm

Sahte içkiden 30 ölüm
İstanbul, Mersin, Aydın, İzmir ve Kırıkkale’de sahte içki nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 30’a yükseldi. Son 10 yılda rakıda yüzde 443, birada ise yüzde 365 artan ÖTV oranı, Türkiye’yi alkollü içecek vergisi...

İstanbul, Mersin, Aydın, İzmir ve Kırıkkale’de sahte içki nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 30’a yükseldi. Son 10 yılda rakıda yüzde 443, birada ise yüzde 365 artan ÖTV oranı, Türkiye’yi alkollü içecek vergisi liginde 6’ncılığa taşıdı. Bu nedenle vatandaşların ilk tercihi içkiyi evde yapmak ya da daha ekonomik olan kaçak içkiler.
İzmir’de 9 Ekim’de sahte içkiden zehirlendiği iddia edilen 18 kişi kentteki hastanelere başvurmuş, dün itibariyle 11 kişi hayatını kaybetmişti. Kırıkkale’de ise yedi kişi yaşamını yitirmişti. Dün İzmir’de altı kişi daha yaşamını yitirdi. Böylece İzmir’de sahte içki nedeniyle can kaybı 16’ya yükselmiş oldu. Ölenlerin cenazeleri, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.
MERSİN’DE 5 ÖLÜM
Mersin’de ise sahte içkiden zehirledikleri şikayetiyle bugüne kadar 13 kişi hastanelere başvurdu. Bu kişilerin beşi hayatını kaybetti. Sekiz kişinin tedavisi sürüyor.
İstanbul ve Aydın’da da toplam iki kişi hayatını kaybetti. Dört günde toplam can kaybı 30’a yükseldi. Yürütülen soruşturmalarda İzmir’de 12 kişi gözaltına alındı. Mersin’de ise 3 kişi tutuklandı.