Şair Sezai Karakoç 88 yaşında hayatını kaybetti

Şair Sezai Karakoç 88 yaşında hayatını kaybetti
Şair Sezai Karakoç, 88 yaşında hayatını kaybetti. Şiir kitapları arasında, ‘Hızırla Kırk Saat, Taha’nın Kitabı/Gül Muştusu, Körfez/Şahdamar/Sesler, Zamana Adanmış Sözler, Ayinler, Leyla ile Mecnun, Ateş Dansı ve Alın...

Şair Sezai Karakoç, 88 yaşında hayatını kaybetti. Şiir kitapları arasında, ‘Hızırla Kırk Saat, Taha’nın Kitabı/Gül Muştusu, Körfez/Şahdamar/Sesler, Zamana Adanmış Sözler, Ayinler, Leyla ile Mecnun, Ateş Dansı ve Alın Yazısı Saati’ bulunan Karakoç, 1950 yılında kaleme aldığı, ancak kitaplaştırılmasına 45 yıl boyunca izin vermediği ve bu süre boyunca fotokopi halinde elden ele dolaşan ‘Mona Rosa’ adlı akrostiş şiiriyle geniş bir hayran kitlesine ulaştı.

2011 yılında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’ne değer görülen Karakoç’un vefat haberini Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın duyurdu.

ERDOĞAN’DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI
Karakoç’un vefatıyla ilgili sosyal medya hesabından bir mesaj paylaşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Fikirleriyle nesillere yol gösteren, edebiyatımızın, düşünce dünyamızın, ülkemizin büyük mütefekkiri, “Diriliş Şairi” Sezai Karakoç Beyefendi’nin vefatını derin bir teessürle öğrendim” ifadelerini kullandı.

SEZAİ KARAKOÇ KİMDİR?

Sezai Karakoç, 22 Ocak 1933 yılında Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde doğmuştur. İstanbul’da Diriliş dergisini kuran ve ardından siyasete atılmaya karar veren Karakoç, Diriliş Partisini kurdu. Böylelikle siyaset hayatı başlamış oldu. 2007 yılında kapanan eski partisi üzerine yeni partisi olan Yüce Diriliş Partisini kurdu. Yüce Diriliş Partisi başkanlığını vefatına kadar sürdürdü.