Salakça bir politika var

Salakça bir politika var
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Afgan göçmenler konusunda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kafasının karışık olduğunu belirterek. “ABD yönetimiyle yapılan görüşmeye dair AKP’li Cumhurbaşkanı ve Dışişleri...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Afgan göçmenler konusunda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kafasının karışık olduğunu belirterek. “ABD yönetimiyle yapılan görüşmeye dair AKP’li Cumhurbaşkanı ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu açıklama yapmalıdır” dedi.
SALAKÇA EYLEM
Akşener, dün Gümüşhane’de esnafı ziyaret etti. Akşener, ziyareti sırasında Türkiye›ye yönelik göç sorununa ilişkin soruları yanıtladı. İktidarı bir göçmen politikasının olmadığını belirten Meral Akşener, “Ya dünyadan haberleri yok ya da gariban insanlar üzerinden salakça bir politika izleniyor. Dış politikada eğer burayı bir artı değer olarak kullanmak amaçlıysa bu kapıların açılması, bundan daha ahmakça, daha salakça bir eylem olamaz” dedi. Akşener şöyle devam etti:
NİYE BİDEN ALMIYOR KARDEŞİM
“Şimdi geldik Afgan meselesine; ben, Sayın Erdoğan’ın bu konuda kafasının dehşet derecede karışık olduğunu düşünüyorum. ‘Gelsinler, Taliban ile aramızda düşünce farkı yok’ diyor, diğer taraftan ‘Duvar öreceğiz’ diyor. Şimdi anlaşılıyor ki Biden ile o özel görüşmede, Dışişleri mensuplarımızın bulunmadığı o özel görüşmede bazı şeyler konuşulmuş. Basına yansıyan, Biden diyor ki, ‘Alın bunları, bunlar zamanında bizden yana tavır koydular’, an itibarı ile Taliban bunları asar keser. Niye Biden almıyor kardeşim? Niye Biden çok yakınında, çok dost bir ülkede tutup onları memleketine getirmiyor, ABD’ye getirmiyor da bize geliyor? Bu konuda, hele şimdi Taliban’ın Kabil’e girdikten sonraki fasılda bu görüşmenin gerçekten böyle olup olmadığını Sayın Erdoğan ve Dışişleri Bakanı açıklamak zorundadır.”
AFGANLAR İRAN’DA DURDURULMALI
Türkiye’nin bir göçmen hendeği haline geldiğini dile getiren Akşener, “Afganların gelişinin İran’da durdurulması lazım. Sınırların yol geçen hanı olmaktan çıkarılması lazım” ifadesini kullandı.