SALDIRGAN EĞİTİMSİZ

SALDIRGAN EĞİTİMSİZ
Eski MİT Müsteşarı Cevat Öneş, Bidebunuizle yayınında İstiklal saldırısını değerlendirdi. Öneş soruşturmanın derinleştirilmesi gerektiğini, yalnızca ifadelere dayanarak yapılan açıklamaların yetersiz olduğunu söyledi....

Eski MİT Müsteşarı Cevat Öneş, Bidebunuizle yayınında İstiklal saldırısını değerlendirdi. Öneş soruşturmanın derinleştirilmesi gerektiğini, yalnızca ifadelere dayanarak yapılan açıklamaların yetersiz olduğunu söyledi. Öneş yakalanan saldırganın eğitilmiş bir istihbarat elemanı olduğuna dair verilerin soru işaretleri barındırdığını vurguladı.

Öneş şöyle konuştu: “Henüz delillendirilmiş bir sonuç yok. Bu saldırıyı kimin yaptığının ortaya çıkarılması gerekiyor. Daha önce ifadeye dayalı sonuçların nasıl yanlışlara yol açtığını gördük. Tahkikat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılmalı, açıklamalar da buradan yapılmalıydı. Biz şuana kadar siyasi açıklamalar gördük. Çelişkili tanık ifadeleri de var. Türkiye’nin Suriye politikası çerçevesinde PYD’nin yanı sıra radikal İslamcı örgütler de var. Saldırganın tipi, davranışları bize çok hazırlanmış, eğitilmiş bir militan karakterinde gözükmüyor. Oturuşu, oradan kaçışı, surat ifadesi… Eğitilmiş bir istihbaratçı bunları önceden organize eder. Tahkikatın derinleşmesi gerekiyor. Açıklamalar erken yapılmıştır.”