Saldırgan sosyal medya rapçisi çıkt, kadın kıyafetleriyle kaçmaya çalıştı

Saldırgan sosyal medya rapçisi çıkt, kadın kıyafetleriyle kaçmaya çalıştı
ABD’nin Illinois eyaletindeki Bağımsızlık Günü kutlamaları sırasında silahlı saldırı düzenleyen kişinin Robert E. Crimo olduğu açıklandı. Eyleminin ardından kaçarken kalabalığa karışmak için kadın kıyafetleri giyen...

ABD’nin Illinois eyaletindeki Bağımsızlık Günü kutlamaları sırasında silahlı saldırı düzenleyen kişinin Robert E. Crimo olduğu açıklandı. Eyleminin ardından kaçarken kalabalığa karışmak için kadın kıyafetleri giyen Crimo’nun saldırıyı önceden planladığı belirtildi.

Önceki gün Highland Park’ta Bağımsızlık Günü kutlamaları sırasında kalabalığa ateş açan şüpheli, 6 kişiyi öldürmüş, 20’den fazla kişiyi de yaralamıştı. Lake County Şerif Ofisi Sözcüsü Christopher Covelli dün yaptığı açıklamada, olaydan saatler sonra yakalanan Crimo’nun kadın kıyafetleri giydiğini, bu kıyafetler ile yüzündeki dövmeleri ve kimliğini gizlemeye çalıştığını bildirdi. Covelli, olayın ardından saldırganın bölgede yaşayan annesinin evine yürüdüğünü ve annesinin aracını aldığını aktardı.


70 ELDEN FAZLA ATEŞ ETMİŞ
Covelli, çatıdan kalabalığa 70 elden fazla ateş eden Crimo’nun gözaltına alındığı sırada saldırının yapıldığı çatının haricinde araçta da ikinci bir tüfek bulunduğunu ifade etti. Covelli, tüm ipuçlarının Crimo’nun tek başına hareket ettiğini gösterdiğini açıkladı.

Saldırının planlı olduğu üzerinde durulduğunu aktaran Covelli, “Soruşturmanın bu noktasında ve bunların bir kısmı ön hazırlık niteliğindedir, bu nedenle ilerlemeye devam ettikçe değişebilir. Ancak Crimo’nun bu saldırıyı birkaç hafta önceden planladığını düşünüyoruz” dedi.

Crimo’nun neden böyle bir saldırı yaptığının henüz bilinmediğini aktaran Covelli, şu anda saldırının “ırk, din ya da başka bir güdümlü” olup olmadığına dair hiçbir bilgiye sahip olmadıklarını açıkladı. Covelli, saldırganın internette yaptığı paylaşımlarının da incelendiğini ifade etti.

SALDIRGANA AİT İÇERİKLER KALDIRILIYOR
Crimo’nun sosyal medyada “Awake the Rapper” adını kullanan bir rap şarkıcısı olduğu bildirildi. Çevrimiçi müzik platformlarında binlerce takipçisi olan Crimo’nun ayda 100 bin dolardan fazla kazandığı belirtildi. YouTube ve Spotify, saldırgan ile bağlantılı olan içerikleri kaldırdıklarını duyurdu.

Söylediği şarkılardan birinde okul katliamlarından bahseden Crimo, “Hiçbir şey beni durduramaz, kendim bile” sözlerini söyledikten sonra kask ve kurşun geçirmez yelek giyerken görülüyor.