“Saldırgan tutum” bitmeden F- 16 onaylanmayacak

Son Güncellenme Tarihi: Ekim 14, 2022 / 12:59

Türkiye’ye F-16 satışına yönelik getirilen iki şartın, ABD 2023 Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasa (NDAA) tasarısının Senato versiyonundan çıkarılmasına ilişkin “İyi haber”in ömrü uzun olmadı.

ABD Kongresi’nin Senato Dış İlişkiler Komisyonu’nun Demokrat Partili Başkanı Senatör Bob Menendez, “Erdoğan bölgedeki saldırganlık kampanyasını durdurana kadar Türkiye’ye F-16’larla ilgili hiçbir konuyu onaylamayacağını” açıkladı.

Menendez, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasası’ndaki (NDAA) bir değişiklik, ABD’nin Doğu Akdeniz’deki çıkarlarını geliştirmek için elimizdeki araçlardan sadece bir tanesidir. Açık konuşayım: ABD Kongresi’nin Senato Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı olarak, Erdoğan bölgedeki saldırganlık kampanyasını durdurana kadar Türkiye için F-16’larla ilgili hiçbir konuyu onaylamayacağım. Nokta” ifadelerine yer verdi.

Senatonun NDAA tasarısını tamamladıktan sonra Temsilciler Meclisi’nin versiyonu ile ortak bir metin haline getirilerek onay için Başkan Joe Biden’ın masasına gönderilmesi bekleniyor.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top