Saldırganlar neden hala MHP’nin içinde

Saldırganlar neden hala MHP’nin içinde
Ankara’daki evinin önünde 15 Ocak’ta eli sopalı ve silahlı grubun saldırısına uğrayan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, gazeteci Levent Gültekin’in benzer bir saldırıya uğramasının ardından Gazete...

Ankara’daki evinin önünde 15 Ocak’ta eli sopalı ve silahlı grubun saldırısına uğrayan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, gazeteci Levent Gültekin’in benzer bir saldırıya uğramasının ardından Gazete Pencere’ye konuştu. Özdağ kendisine saldıranlarla, Gültekin’e saldıranlar arasında “illiyet bağı” olduğunu söyledi.
İsmi saldırılarla anılan MHP’ye ve Ülkü Ocakları’na ise Özdağ, “Madem şiddeti tasvip etmiyorlar. O zaman neden Savcıyı tehdit eden milletvekilini partiden atmadılar? Neden saldırıda yer alan Ülkü Ocakları üyelerini dernekten atmıyorlar?” diye sordu. Özdağ, “Cezasızlık yeni saldırıları teşvik ediyor. Bu saldırıların arkasında kim varsa onları çıkarmak lazım.” dedi.
Özdağ saldırıyı düzenleyenler hakkında yürütülen adli soruşturmanın “düzgün” yürütülmediğini, dosyanın “sihirli bir el” tarafından Ağır Ceza Mahkemesi’nden Asliye Ceza Mahkemesi’ne alındığını, yine aynı “sihirli ellerin” tutuklu 5 sanığı serbest bıraktığını söyledi.
SALDIRGANLARIN ORTAK NOKTASI MHP VE ÜLKÜ OCAKLARI
Peki, MHP ve Ülkü Ocakları neden saldırılarla anılıyor? Selçuk Özdağ’a saldıranlara ne oldu?
Saldırıya uğrayan siyasetçi ve gazetecilerin ortak özelliği yakın zamanda MHP ve Devlet Bahçeli’yi eleştirmeleri, ayrıca hem Gültekin hem de Özdağ saldırıya uğramadan önce MHP’li Semih Yalçın’ın hedefi olmuştu.
AYNI DERNEĞİN ÜYELERİ
Özdağ’a saldırıyı düzenleyen Abdurrahman Gülseren Ankara Ülkü Ocakları Orta Öğretim Birim Başkanı. Gülseren hakkında 10 Ekim Ankara Katliamını övdüğü gerekçesiyle IŞİD propagandası yapmaktan dava açılmıştı.
Saldırganlardan Gülseren ve Gülahmet Türk olay günü kullandıkları aracı “emaneten” Musa Şahin adlı kişiden aldıklarını ifade etmişti. Musa Şahin’in ise Ankara Ülkü Ocakları Başkan Vekili olduğu ortaya çıktı.
SAVCIYA TEHDİT
Saldırı soruşturmasını yürüten savcı da sosyal medyada Ülkü Ocakları üyeleri ve MHP’lilerin tehditlerine maruz kalmıştı, bu kişiler hakkında herhangi bir işlem yapılmadı. Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Ömer Şahin, Savcı Alparslan Tufan’ın fotoğrafını da eklediği tweetinde “Savcı Tufan’a bizim öncelikli tavsiyemiz hukuka riayet etmesi, devamında da elaleme erkeklik göstereceğim diye boğulacağı su da kulaç atmamasıdır” mesajını paylaşmıştı. MHP Mersin Milletvekili ve Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz da Savcı Alparslan Tufan’ın fotoğrafının olduğu görseli paylaşmıştı.
MHP YÖNETİCİLERİ SALDIRIYI SAVUNDU
Kocaeli’nde MHP Derince ilçe Başkanı Zeki Omurca, saldırının ardından, “Ne oldu geleceği olmayan partinin genel başkan yardımcısı Selçuk Özdağ” mesajını paylaşırken, MHP’nin Uşak İl Başkanı da “Usludan yeğdir delimiz elhamdülillah, talimata gerek yoktur. Bu hareketin delisi de velisi de çoktur” demişti.
Özdağ’a saldırı davası kapsamında 5 kişi önce tutuklanmış, ardından “sanıkların mağduriyetlerine sebep olmamak” gerekçesiyle serbest bırakılmıştı. Özdağ’a yapılan saldırı sonrasında açılan davanın ilk duruşması 5 Mayıs’ta görülecek.