SALDIRGANLAR TUTAKLANDI

SALDIRGANLAR TUTAKLANDI
Ankara’da sağlık çalışanlarına saldırı girişimi nedeniyle gözaltına alınan 5 kişiden ikisi tutuklandı, 3 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturmada...

Ankara’da sağlık çalışanlarına saldırı girişimi nedeniyle gözaltına alınan 5 kişiden ikisi tutuklandı, 3 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturmada gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından, Cumhuriyet Savcısı Lütfü Karakuş’a ifade verdi. Savcı Karakuş, şüphelilerden ikisini tutuklama, diğerlerini de adli kontrol talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk etti.
Savcılığın talebine uyan mahkeme, şüphelilerden M.D.Ö ile S.K’yi, ‘Kamu malına zarar verme’ ve ‘görevini yaptırmamak için direnme’ suçlarından tutuklarken, Y.Ö, M.S.Ö ve B.O’yu da adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.
Ankara’nın Keçiören ilçesinde silahlı saldırıya uğrayan Ahmet ve Fırat Öztaş kardeşler yakınları tarafından Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılmış, Ahmet Öztaş tüm müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.
Öztaş’ı görmek isteyen yakınları, buna izin verilmemesi üzerine tepki göstererek, sağlık görevlilerine saldırı girişiminde bulunmuş, bir kapının arkasına barikat kurarak korku içinde bekleyen sağlık çalışanlarının görüntüsü sosyal medyada tepkiye yol açmıştı.