Saldırganları yakalayacaklar, yakalamazlarsa işbirlikçidirler

Saldırganları yakalayacaklar, yakalamazlarsa işbirlikçidirler
Selçuk Özdağ’ın elinin kırılmasına, kafasına 18 dikiş atılmasına neden olan saldırının üzerinden dokuz gün geçti ama iki kişi dışında diğer saldırganlardan haber yok. Görüntülerde saldırıyı beş kişinin gerçekleştirdiği...

Selçuk Özdağ’ın elinin kırılmasına, kafasına 18 dikiş atılmasına neden olan saldırının üzerinden dokuz gün geçti ama iki kişi dışında diğer saldırganlardan haber yok. Görüntülerde saldırıyı beş kişinin gerçekleştirdiği net bir biçimde tespit edilmişti. İddialara göre ikinci bir arabada iki kişi daha saldırıda yer aldı. Ama şimdiye kadar sadece iki kişi yakalandı.

Soruşturma savcısı aslında işe hızlı başlamıştı. Kimlikleri belirlenen iki kişi gözaltına alındığında “Saldırı ile ilişkimiz yok” diyen Ülkü Ocakları yöneticilerinden savcıya çok sert eleştiriler ve hatta suçlamalar sosyal medyadan yayınlandı. Bu kampanya sürerken hem HSK hem Adalet Bakanlığı sessiz kaldı. O kampanyanın ardından soruşturmaya da sessizlik hakimdi. Gözaltı sayısı ikide kaldı.

Saldırıya uğrayan Selçuk Özdağ’a göre, savcıyı tehdit edenlere yönelik bir işlem yapılmaması, HSK’nın ya da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturma savcısına kamuoyu önünde sahip çıkmaması manidar. Saldırının üzerinden 9 gün geçmesine rağmen saldırganların yakalanmaması da. Özdağ yakalanırlarsa saldırının organize olduğu ve siyasi yönü ortaya çıkacak dedi, “Bu beş kişi nerede” diye sordu ve soruşturmanın etkin yapılmadığını söyledi. Soruşturmanın etkin yapılmadığı, savcıya tehditlerin görmezden gelinmesinden belli diyen Özdağ, “Türkiye’de bir devlet yok. Türkiye’de kamu güvenliği yok. Sorumluların tamamını kendi seçmenlerine şikayet ediyorum” dedi. Özdağ, “Bu beş kişiyi yakalayacaklar, adalete teslim edecekler. Etmedikleri taktirde işbirlikçidirler” diye konuştu.