‘Saldırılar artacak’

‘Saldırılar artacak’
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM’de Manisa Milletvekili Özgür Özel’e yönelik yumruklu saldırıya sert tepki gösterdi. Geri adım atmayacaklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu, “CHP’ye yönelik saldırılar, baskılar artacaktır”...

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM’de Manisa Milletvekili Özgür Özel’e yönelik yumruklu saldırıya sert tepki gösterdi. Geri adım atmayacaklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu, “CHP’ye yönelik saldırılar, baskılar artacaktır” dedi.
CHP Parti Meclisi, Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında video konferans yöntemiyle toplandı. Toplantıda konuşan Kılıçdaroğlu, CHP’li belediyelerin salgın sürecinde iyi bir sınav verdiğini söyleyerek teşekkür etti. Kılıçdaroğlu, “Engellemeler yapıldı; ama bütün bu engellemeleri belediye başkanlarımız dert yanmadan, ‘elim kolum bağlandı’ demeden aştılar” ifadelerini kullandı.
TBMM’de CHP Milletvekili Özgür Özel’in MHP’li Olcay Kılavuz’un saldırısına uğmasına ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu, partilerine yönelik baskıların artacağını öne sürdü. Geri adım atmayacaklarına işaret eden Kılıçdaroğlu şunları söyledi:
“Bugün parlamento açılırken galiba bir özürle açılacakmış. Şu bir gerçek ki, eleştiriye tahammül edemeyen, demokrasiyi içine sindiremeyen, eleştiriye karşı düşüncesini açıklamaktan aciz; ama kaba kuvvet kullanarak rakibini susturmaya çalışan bir sürecin içine girdik. Acı ama gerçek. Dolayısıyla her arkadaşımın şunu bilmesini isterim ki, CHP’ye yönelik saldırılar, baskılar artacaktır; ama onların da bilmesi gereken bir şey var. Hangi baskı gelirse gelsin CHP’nin geri adım atmak gibi bir yapısı zaten yoktur. Doğasında da yoktur, tarihinde de yoktur. Biz inandığımız yolda kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Demokrasi konusunda verdiğimiz mücadele gerçekten övünülecek bir mücadeledir. Eksiği olabilir, yanlışı olabilir; ama sonuçta iyi niyetlerle ülkemizdeki demokratik standardı yükseltmek için elimizden gelen her türlü çabayı özenle gösteriyoruz.”