Salgın sonrası tiyatro yapımcılarından yeni platform

Salgın sonrası tiyatro yapımcılarından yeni platform
Kovid-19 pandemisi nedeniyle sanatsal çalışmaları duran ve büyük maddi kayıp yaşayan Ankara’daki tiyatro yapımcıları, ekonomik sorunlarına birlikte çözüm bulabilmek için AnTiYap Platformu’nu kurdu.Pandemi sürecinde sanatsal...

Kovid-19 pandemisi nedeniyle sanatsal çalışmaları duran ve büyük maddi kayıp yaşayan Ankara’daki tiyatro yapımcıları, ekonomik sorunlarına birlikte çözüm bulabilmek için AnTiYap Platformu’nu kurdu.
Pandemi sürecinde sanatsal çalışmaları duran ve seyircileriyle organik bağı kopan Ankara’daki tiyatrolar bir araya geldi. 45 tiyatro yapımcısının bir araya gelerek oluşturduğu AntiYap (Ankara Tiyatro Yapımcıları) Platformu, yaşadıkları ekonomik sorunlara birlikte çözüm bulacak.
Kuruluşlarını yazılı bir açıklama ile duyuran Platform, kurulma sebeplerini ve neyi amaçladıklarını şu sözlerle ifade etti:
“Hedefimiz; Ankara’ daki tiyatroları örgütlü bir yapıya ulaştırarak içinden geçtiğimiz bu zorlu dönemde ekonomik sorunlarımıza birlikte çözümler bulmak adına Ankara’nın tüm yerel güçleriyle bir araya gelip Başkent Ankara’mızın yeniden sanat dolu günlerine kavuşmasını sağlamak. Yerel tüm güçlerle dayanışmayı sağlayacak projeleri hayata geçirmek istiyoruz. Çünkü; Ankaralılar Pandemi sonrası sosyal yaşamın eski haline dönmesi için gerekli olan motivasyonu en iyi sanatın iyileştirici gücüyle sağlayabilir. Bunun için festivalden, şenliğe, açık hava gösterilerinden güvenli salonlarda buluşmaya kadar her türlü proje için hazırlık yapıyoruz”