SALGINDA SON KRİTİK ANLARI YAŞIYORUZ

SALGINDA SON KRİTİK ANLARI YAŞIYORUZ
Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, salgının yakın zamanda biteceğini söyleyerek, “Son kritik ayları yaşıyor olabiliriz” ifadesini kullandı. Sokağa çıkma yasağının söz konusu...

Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, salgının yakın zamanda biteceğini söyleyerek, “Son kritik ayları yaşıyor olabiliriz” ifadesini kullandı. Sokağa çıkma yasağının söz konusu olmadığını aktaran Koca, Bilim Kurulunun özel sektör için esnek mesai önerdiğini aktardı.

Son iki aydır bulaşın hızlandığını söyleyen Koca, aşı konusunda dünyadan umut veren bilgiler geldiğini söyledi ve “Bilim dünyası yılın sonuna kadar sonuç alınacağı konusunda hemfikir” dedi.Türkiye’deki aşı uygulamasına değinen Koca, “Bu yıl için değil ama gelecek yıl için yerli aşımızı da üretme noktasında yol alacağımız kanaatindeyim” diye konuştu.
YOĞUN BAKIM DOLULUK ORANLARI
Türkiye’de yatak doluluk oranının yüzde 51.6 olduğunu aktaran Koca, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Yoğun bakım yatak doluluk oranı yüzde 66.3, ventilatör doluluk oranımız ise yüzde 33.6. İstanbul’da yoğun bakım doluluk oranı yüzde 60. En çok artış Kanseri, Ankara ve Mersin’de”
SOKAK KISITLAMASI
OLACAK MI?
“Türkiye için sokağa çıkmaya yasağının söz konusu olmadığını söyleyebilirim. Hem esnek çalışma, hem ulaşımla ilgili bir takım düzenlemeler var. Bu esnek çalışma ile ilgili sadece kamu değil özel sektöründe içinde olmasını Bilim Kurulu öneriyor. İlin ya da illerin durumuna göre bu kararların alınabileceğini söylüyorum”
OKULLARIN AÇILMASI
““Gençlerde salgının daha yoğun olduğunu görmeye başladık. Hayatını kaybedenlerin yaş ortalaması hala yüksek. Okulların açılmasıyla ilgili genel karar alınmıştı. Bu dönemde 2+5 gün şeklinde bir uygulamaya geçilecek”

İZOLASYONDAKİLERE 7 GÜN SONRA TEST

Sağlık Bakanı Koca, bundan sonraki süreçte semptomu olmayan Kovid-19 temaslılarından izole olduktan 7-8 gün sonra numune alınacağını, sonuç “negatif” çıkarsa ve semptom yoksa izolasyonun da son bulacağını bildirdi.