SALGININ EN ACI YÜZÜ

SALGININ EN ACI YÜZÜ
Covid salgını nedeniyle haytını kaybedenler konusunda her gün yeni bir rekor kırılırken mezarlıklardaki defin işlemlerine ilişkin çarpıcı görüntüler ortaya çıkıyor. İstanbul Kilyos ve Bursa Hamitler Kent Mezarlığı’ndaki...

Covid salgını nedeniyle haytını kaybedenler konusunda her gün yeni bir rekor kırılırken mezarlıklardaki defin işlemlerine ilişkin çarpıcı görüntüler ortaya çıkıyor. İstanbul Kilyos ve Bursa Hamitler Kent Mezarlığı’ndaki bu görüntüler, hastalığı ciddiye almayanlar ve tedbirlere uymayanlar açısından önemli bir uyarı oluyor.


E-devlet üzerinden Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin günlük olarak raporladığı kentteki günlük toplam ölüm sayıları 19-27 Ağustos tarihleri arasında günde ortalama 44 olurken, 19-27 Kasım tarihleri arasında günde ortalama 105 oldu. Hamitler Kent Mezarlığı’nda dronla havadan çekilen görüntüler, salgının korkunçluğunu gösteren karelerden oldu.
İstanbul’da hayatını kaybedenlerin sayısındaki artış sürerken cenazelerin defnedildiği Kilyos mezarlığında acı görüntüler fotoğraflara yansıyor. Çoğu cenaze namazı, az sayıdaki cemaat ile kılındıktan sonra toprağa veriliyor. Birçok aile salgın yüzünden yakınlarının cenazesine katılamıyor; yakınları bulunmayanların cenazelerinde de defin işlemini yapan görevliler saf tutuyorlar. Virüsün yayılmaması için cenazeler sıra sıra tabutlarla toprağa veriliyor.