Samanın kilosu 2,5 lira oldu, yetiştirici isyan etti

Samanın kilosu 2,5 lira oldu, yetiştirici isyan etti
Osmaniye’nin Sumbas ilçesine bağlı Alibeyli köyünde küçükbaş hayvan besiciliği yapan Yener Yatmaz, kurbanlık hayvan fiyatının kilo başına en az 70 lira olması gerektiğini belirtti, artan yem fiyatlarından şikayet etti.Yener...

Osmaniye’nin Sumbas ilçesine bağlı Alibeyli köyünde küçükbaş hayvan besiciliği yapan Yener Yatmaz, kurbanlık hayvan fiyatının kilo başına en az 70 lira olması gerektiğini belirtti, artan yem fiyatlarından şikayet etti.

Yener Yatmaz, “10 yıldan beri bu işi yapmaktayız. Geçen sene arpanın torbası 90 lirayken şu an 270 liraya çıktı. Yem de böyle oldu. Samanın kilosu 85 kuruştan 2,5 liraya çıktı. Ne yapalım, ne yedirelim bu hayvanlara? Saman vermezsen olmuyor. Bu böyle giderse kilosu 70 lira bile bizi kurtaramaz ama yapacak bir şey yok, 70 liraya razıyız. Her şey başını aldı gitti. İşin içinden çıkılmıyor” dedi.

Iğdırlı besicilerde benzer sorunlardan dertli. Besici Orhan Günaydın işin içinden çıkamadıkları için yetersiz besledikleri hayvanlarda çıkan kısırlık sorununa dikkat çekti, “Hayvanlar aç kalınca kısır kaldılar, kesime gittiler. Mecbur sattım, yemini karşılayamıyoruz” diyerek durumdan şikayetini dile getirdi.