ŞAMPİYON BEŞİKTAŞ

ŞAMPİYON BEŞİKTAŞ
Göztepe’yi İzmir’de yendi, averajla mutlu sona ulaştı.Beşiktaş, İzmir’de Göztepe’yi 2-1 yenerek şampiyon oldu. Siyah beyazlıların gollerini Vida ve Ghezzal atarken, Göztepe’nin tek golü Alpaslan’dan geldi. Beşiktaş...

Göztepe’yi İzmir’de yendi, averajla mutlu sona ulaştı.

Beşiktaş, İzmir’de Göztepe’yi 2-1 yenerek şampiyon oldu. Siyah beyazlıların gollerini Vida ve Ghezzal atarken, Göztepe’nin tek golü Alpaslan’dan geldi. Beşiktaş 84 puan ve +45 averajla ipi göğüsledi. Galatasaray ise sezonu 84 puan ve +44 averajla bitirdi

Kara Kartallar, 10. dakikada Vida’nın attığı golle 1-0 öne geçti. Göztepe 24. dakikada Alpaslan’ın golüyle durumu 1-1’e getirdi. İlk yarı 1-1’lik eşitlikle sona erdi.

Beşiktaş 69. dakikada Ghezzal’in penaltı golüyle skoru 2-1’e getirdi. Maçın geriye kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Beşiktaş deplasmanda Göztepe’yi 2-1 mağlup ederek şampiyon oldu.
Goller: Vida (dk. 10), Ghezzal (dk. 69 pen.) (Beşiktaş), Alpaslan Öztürk (dk. 24) (Göztepe)
GOL | 10’ Beşiktaş, Vida’nın golüyle 1-0 öne geçti. Sol köşeden Rachid Ghezzal korneri kullandı, arka direğe gönderdiği topa Welinton kafasıyla dokunarak içeri gönderdi. Orada Vida kafa vuruşunu yaptı ve takımını 1-0 öne geçirdi.
GOL | 24’ Göztepe, Alpaslan’ın golüyle durumu 1-1’e getirdi. Orta sahanın az ilerisinden Göztepe Berkan’la serbest vuruş kullandı. Ceza sahasına gönderilen ortaya Atınç kafasını vurdu, arka direğe doğru giden topa Ndiaye dokundu, direkten dönen topa Alpaslan vurdu ve takımına eşitliği getiren golü kaydetti.

67’ Beşiktaş’ta Larin, Alpaslan tarafından düşürülerek yerde kaldı ve hakem Fırat Aydınus penaltı noktasını gösterdi.
GOL | Penaltı atışını kullanmak için topun başına gelen Ghezzal, topu filelere göndererek takımını 2-1 öne geçirdi.

Stat: Gürsel Aksel
Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Olguncan, Serkan Ok
Göztepe: İrfan Can Eğribayat, Murat Paluli, Alpaslan Öztürk, Berkan Emir (Burekovic dk. 83 ?), Obinna, Soner Aydoğdu (Ideye dk. 73), Esiti (Beykan Şimşek dk. 83 ?), Halil Akbunar, Ndiaye, Jahovic
Yedekler: Bartu Dinç, Arda Özçimen, Kubilay Sönmez, Lamina Gassam, Yalçın Kayan, Zulj, Napoleoni
Teknik Direktör: Ünal Karaman
Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Rosier, Welinton, Vida, Nsakala (Rıdvan Yılmaz dk. 87 ?), Josef, Atiba, Gökhan Töre (Dorukhan Toköz dk. 90+2 ?), Ghezzal, Nkodou (Necip Uysal dk. 72), Larin
Yedekler: Emre Bilgin, Utku Yuvakuran, Monter, Bilal Ceylan, Mensah, Serdar Saatçı
Teknik Direktör: Sergen Yalçın

Şampiyonluğu değerlendiren Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın: “Tarif etmek mümkün değil. Türk futbol tarihinin en zor sezonuydu. Taraftar, pandemi. Sezon sonunda o kadar çok bunaldık ki. Otelde dakikalar geçmiyordu. Oynayalım bitsin diyorduk. Bugün çok sıkıldık. Allah bize nasip etti.
Oyuncularım inanılmazdı. 6-7 sakat vardı sürekli. Hamle yapamıyoruz, sıkıntısını yaşıyoruz. Allah razı olsun. Hepsi çok karakterli. İnanılmaz bir mücadele gösterdiler. Şampiyonluk maçıydı. Ekibimle birlikte şampiyonluk kazandık.Tüm hocalara, arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Allah’tan ne istiyorsun deseler başka bir şey istenmez herhalde. Tüm camiamıza hayırlı olsun. Taraftarlarımızla kutlayalım isterdik. Böyle bir sezonu birlikte kutlayamadık.”

Beşiktaş’ın şampiyonluk öyküsü özel bir yazı dizisi ile Gazete Pencere’de…

Sergen Yalçın şampiyonluğa ne zaman ve nasıl inandı? Başkan Ahmet Nur Çebi, şampiyonluk yolunda hangi sırrı son ana kadar gizledi? Ghezzai, kime “Ben nereye gelmişim?” dedi? Aboubakar, Beşiktaş yönetimini nasıl ikna etti? Sergen Yalçın hangi yıldıza rest çekti? Hangi yıldız Sergen Hoca ile görüştükten sonra çıktığı ilk maçta Sergen Yalçın “golü” attı.
Beşiktaş’ın şampiyonluk yarışından çok özel notlar, gizli kalan olaylar, soyunma odasında yaşananlar. Şampiyonluk yolunda kavgalar, barışmalar.
Kara Kartal’ın zaferle biten şampiyonluk öyküsü Beşiktaş’ı en iyi bilen gazetecilerden Kerem Kırçuval’ın güçlü kaleminden, Salı gününden itibaren Gazete Pencere’de. Sakın kaçırmayın.

SERGEN YALÇIN’IN GÖZYAŞLARI

Beşiktaş’ın deneyimli teknik adamı Sergen Yalçın, 90 dakikanın sona ermesiyle duygusal anlar yaşadı. Fırat Aydınus’un son düdüğü çalmasının ardından sahaya koşan ve futbolcularıyla kucaklaşan Yalçın, gözyaşlarına hakim olamadı.

TARİHE GEÇTİ

Beşiktaş Süper Lig’de şampiyon olurken Sergen Yalçın da tarihe geçti. Siyah-Beyazlılar’daki futbolculuk kariyerinde 1991-92, 1994-95 ve 2002-03 sezonlarında şampiyonluk yaşayan Sergen Yalçın, Beşiktaş’ta hem oyuncu hem de teknik adam olarak şampiyon olan ilk isim oldu.