ŞAMPİYON RECEP KARA

ŞAMPİYON RECEP KARA
914. Geleneksel Aybastı Perşembe Yaylası Güreş ve Kültür Festivali’nde başpehlivanlığı Recep Kara kazandı. Aybastı Belediyesi tarafından ilçeye bağlı bin 500 rakımlı Perşembe Yaylası’nda organize edilen festival kapsamında...

914. Geleneksel Aybastı Perşembe Yaylası Güreş ve Kültür Festivali’nde başpehlivanlığı Recep Kara kazandı. Aybastı Belediyesi tarafından ilçeye bağlı bin 500 rakımlı Perşembe Yaylası’nda organize edilen festival kapsamında çeşitli yarışmalar gerçekleştirildi.

Yörede hayvancılıkla uğraşan çiftçi ve üreticilere yönelik “en güzel peynir”, “en güzel pekmez”, “en güzel ceviz helvası”, “en güzel buzağı” ve “en güzel koç” yarışması yapıldı. Yarışmacılar hazırladıkları peynirleri jürinin beğenisine sundu. Koyun kırpma yarışmasına katılan çiftçiler ise en kısa sürede koyun kırpmak için mücadele etti.

Renkli görüntülerin yaşandığı yarışmalarda dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi. Öte yandan etkinlik kapsamında yağlı güreş müsabakaları da yapıldı.

Birçok ilden pehlivanın katıldığı festivalde, Kocaeli Büyükşehir Belediye sporcusu Recep Kara, final müsabakasında rakibi Salih Erinç’i yenerek başpehlivan oldu.

Festivalde güreş ağalığı ihalesini ise 652 bin lirayla en yüksek teklifi veren İlyas Karayel kazandı.