Osman Çavuşoğlu

Osman Çavuşoğlu

ŞAMPİYONA YAKIŞMADI

Bu kadar kötü futbol oynanabilir mi? Sahadaki takım adeta zafer sarhoşu gibiydi. Bir ara “ayıp” demekten kendimi alamadım. Çünkü ortaya konan futbol kimseyi memnun etmedi.

Aslında daha da ağır yazmak gerekiyor ama…

Ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan ettikten sonra yelkenleri suya indiren Trabzonspor son üç maçta ortaya koyduğu futbol ile adeta saç baş yoldurdu. Ligin son maçında Başakşehir’e 3-1 gibi net bir skorla ve çok kötü bir futbolla yenilen Trabzonsporlu oyunculara bu maç videodan tekrar tekrar izlettirilmelidir. Ekran başında maçı izleyen futbola gönül vermiş insanlar kahroldu desem yeridir.

Başakşehir takımı Trabzonspor önünde adeta şov yaptı ve Trabzonspor’u sahadan sildi.

Bordo-mavi formanın hakkını sahada veren bir oyuncu dahi yoktu. Sanki şampiyon olduk her şey bitti, yenilsek ne olur düşüncesi hakimdi oyuncularda.

Genç Ahmetcan ve Berat bir an önce kendine gelmeli ve verilen fırsatları çok iyi değerlendirmelidirler. Ahmetcan’ın iki goldeki hatası affedilir cinsten değildi. Berat ise orta saha yetersizliğini bir kez daha ortaya koydu. Nwakaeme sahada adeta gezindi ve gamsız davranışını bir kez daha sergiledi. Visca’ya gelince oynadığı ilk üç maçın ardından son maçlarda yokları oynadı. İkinci yarı yapılan değişiklikler biraz hareketlilik getirdi, ama Fırtına’yayakışan gol sesi çıkmadı.

Sonuçta Trabzonspor’da Hamsik ve Abdulkadir Ömür olmayınca rakip kaleye inmek hayal… Abdullah Hoca’ya gelince çaresizlik içinde kenarda sadece maçı seyretmekle yetinmek zorunda kaldı. Trabzonspor’un formasını giyen oyunculara bu takımın tarihi ve formasının ağırlığı mutlaka sezon başında hatırlatılmalıdır.

Son söz… Ahmet Çalık Süper Lig sezonunun son maçında Trabzonspor herkesi hayal kırıklığına uğrattı ve bu sonuç hiç yakışmadı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Osman Çavuşoğlu Arşivi